avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lucrul la înălțime
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lucrul la înălțime

Lucrul pe un stivuitor cu nacelă, unde stivuitoristul se ridică la 17 m înălțime pentru a pune mărfuri pe rafturi, constituie LUCRU LA ÎNĂLȚIME?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:49, 13 Aprilie 2019
Activitatea este considerata a fi desfasurata la inaltime.
Gasiti aici un ghid de bune practici: [ link extern ]
Angajatorul trebuie sa intocmeasca instructiuni proprii ssm si sa evalueze riscurile profesionale pentru aceasta activitate.
Pot desfasura activitati la inaltime numai lucratorii care sunt declarati "apt" pentru lucrul la inaltime, in urma unei examinari medicale, de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
In fisa individuala de instruire in domeniul ssm se mentioneaza de catre medic ca lucratorul poate desfasura activitate la inaltime.
Fisa 123. Munca la inaltime din HG 355/2007 modificata si completata
Prin lucru la inaltime se intelege activitatea desfasurata la minimum 2 m masurati de la talpile picioarelor lucratorului pana la baza de referinta naturala (solul) sau orice alta baza de referinta artificiala, baza fata de care nu exista pericolul caderii in gol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este considerata munca la inaltime ptr un sofer cisterna? gina2010 gina2010 Buna ziua, daca soferul meu transport acarburant, el trebuie sa fie apt si ptr munca la inaltime? (vezi toată discuția)
Lucru la inatime dumitrumarin dumitrumarin daca urc sau cobor pe o scara verticala fixa fara colivie (h=,>3m) se considera lucru la inaltime si trebuie sa folosesc centura de siguranta ? (vezi toată discuția)
Lucrul la inaltime floriontehnic floriontehnic BUNA ZIUA ! CARE ESTE ACTUL NORMATIV CARE ADMITE LUCRUL LA INALTIME PERSOANELOR CU VARSTA MAI MARE DE 55 ANI? (vezi toată discuția)