avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducerea autoturismului cu bratul stang imobilizat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducerea autoturismului cu bratul stang imobilizat

Buna seara
Spre ghinionul meu am cazut si mi am fracturat bratul stang,
Acum este imobilizat cu o proteza pentru vindecare.
30 de zile.
As vrea sa stiu, daca poate cineva sa imi spuna ce patesc (ce sanctiuni legale risc) daca ma opreste politia rutiera in trafic in aceasta situatie
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: cretzustancu , utilizator 22:06, 14 Aprilie 2019
Buna ziua
Speram sa primesc ceva sfaturi sau informații privitor la problema pusă în discuție.
Cred ca nu am fost și nu sunt singurul în această situație.
Probabil că nimeni dintre cei care au vizualizat postarea nu poate comenta în vreun fel sau problema mea nu prezinta interes sau importanța.
Eu mai sper totusi.....
Mulțumesc!!! Toate cele bune!!
Este un handicap temporar și trebuie sa vorbiți cu ortopedul care v-a făcut imobilizarea bratului. L-ați informat de faptul ca doriți sa sofati? Probabil nu-și dădea acordul. Nu aveti voie sa conduceti in aceasta stare, pentru ca nu asa ati obtinut permisul sau reinnoirea sa si trebuie ca medicul sa-si de a acordul pentru a sofa, dupa ce va scoate proteza :

Din OUG 195/2002
Articolul 21
(1) Conducatorii de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie trebuie sa aiba cunostintele si indemanarea necesare conducerii si sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic.
(2) Conducatorii de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie vor fi verificati periodic din punct de vedere medical si al capacitatilor psihologice, in conditiile stabilite de reglementarile in vigoare.

Articolul 102
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
......
6. neefectuarea verificarii medicale periodice;
......
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
latka, utilizator
Mulțumesc pentru informații.
Ortopedul mi a recomandat să nu conduc dar o fac ocazional pe propria răspundere. Să înteleg că risc numai amenda fara alte masuri suplimentare (suspendare permis , repetarea vizitei medicale, etc)??
Credeți că situația mea se încadrează la "neefectuarea verificarii medicale periodice"??
Toate cele bune!!
cretzustancu, utilizator
Cred ca va poate si retine permisul, mai ales daca veti fi implicat intr-un eveniment rutier.
E o lege noua, intrata in vigoare de anul acesta care e insuficient cunoscuta chiar de politia rutiera, dar nu va bazati pe asta . Risca si medicul, nu numai dvs., daca se intimpla lucruri grave.
www.avocatnet.ro/articol_485...
[ link extern ]
latka, utilizator
Multumesc!
Toate cele bune!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea permiselor auto Albu ion Albu ion Vreau sa stiu ce trebuie sa îndeplinesc pentru a lua permisul (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)