avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie 85%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie 85%

am functie de baza cu sal. x la o societate si un part time la o alta societate cu sal. y. Indemnizatie ptr crestere si ingrijire copil se calculeaza 85 % din functia de baza + part time sau part time nu se ia in considerare?Daca beneficiez de sporuri se adauga si ele?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:43, 23 Noiembrie 2009
In calculul indemnizatiei se iau ca baza toate veniturile realizate, daca acestea au fost supuse impozitarii.
Deci, se vor lua in calcul veniturile realizate la cele 2 locuri de munca plus eventualele sporuri.
Dar daca jobul part time desi platesc impozit nu il trec in declaratie pentru 85% pot lucra in continuare ? Este legal?Ma afecteaza cu ceva?

Multumesc,
Nu puteti avea si alte venituri in perioada in care beneficiati de indemnizatia de crestere copil, fie ele obtinute si din munca part-time.
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.

In mod normal (legal) nu se pot obtine salarii, onorarii sau orice alta forma de venit asemanatoare pe perioada CIC.
OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului-
Art. 14. - (1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
(2) Comunicarea prevăzută la alin. (1) se transmite de către primărie direcţiei teritoriale în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Vio5 Vio5 Daca in perioada anterioara nasterii am functionat pe un post unde am avut indemnizatie de conducere, acest venit se ia in calcul pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestera copilului cristina lemni cristina lemni As vrea sa stiu ce salariu se ia ca baza de calcul ,cel brut sau cel net pentru crestera copilului si care este formula de calcul. (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului marioos marioos Am o nelamurire: ce venit se ia in calcul pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, venitul net sau venitul brut? (vezi toată discuția)