avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire Taxa Auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire Taxa Auto

Salutare oameni buni,

In iulie 2016 am achizitionat un autoturism a carui taxa de timbru/verde/inmatriculare/etc.(ca nici ei nu stiu ce denumiri sa le mai dea), a costat destul de mult.
Tot in perioada respectiva, imediat urmatoare, UE a obligat statul Român sa restituie banii cetatenilor, pe motiv ca acea taxa este ilegala.
Am urmat procedura de recuperare si pana anul trecut in 30 august cand era data limita de returnare a banilor, am primit doar numere de inregistrare si raspunsul, ca momentan nu sunt bani si voi lua si eu banii inapoi, impreuna cu ”despagubirea” aferenta, cand vor avea ei banii. Asta in conditiile-n care, multi dintre prietenii mei si-au primit banii inapoi.
Mai nou, perioada de restituire a banilor a fost prelungita pana pe data de 30 iulie 2019.
Ce este de facut in situatia asta, sau in cazul in care nici la data terminus nu mi se restituie banii. Mai ales ca m-am saturat sa ma umplu de numere de inregistrare.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Renuntare la contract alexstacescu alexstacescu Va salut, Ieri, pe data de 15 dimineata am trimis o suma de bani unei firme in vederea comercializarii unui autoturism second hand. Tot ieri, dupa ce au ... (vezi toată discuția)
Returnare taxe auto / autoturisme cumparate noi in stat ue de o persoana cu statut diplomatic la acel moment dtigau dtigau Buna ziua ! Sunt un angajat al MAE care a incheiat in ianuarie 2014 o misiune la o ambasada a RO intr-un stat UE. Pe timpul misiunii mele, am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare platita in octombrie 2007 florentincristea florentincristea salut, in urma cu 3 ani am inmatriculat masina personala platind taxa de prima inmatriculare aproximativ 1700 euro. in urma cu putin timp am vorbit cu ... (vezi toată discuția)