avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... renuntare la contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

renuntare la contract

Va salut,
Ieri, pe data de 15 dimineata am trimis o suma de bani unei firme in vederea comercializarii unui autoturism second hand. Tot ieri, dupa ce au primit banii, cei de la firma mi-au trimis masina, aceasta ajungand la mine moaptea, in jurul orelor 20.00.
Problema este ca astazi, 16.11 am vazutt si testat masina, si nu este deloc asa cum mi s-a prezentat la telefon, masina avand unele defectiuni de care eu nu am fost informat.
Mentionez ca, contractul a fost incheiat la distanta, la primirea masinii, iar convorbirile anterioare la telefon
Am sunat la firma respectiva, si persoana cu care am discutat mi`a spus ca vorbeste cu directorul, si "vedem ce facem".
Ce optiuni legale am ca sa returnez masina si sa imi iau banii inapoi?
Mentionez ca nu am folosit masina deloc, deoarece nici nu am avut numere de inmatriculare.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
alexstacescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:30, 18 Noiembrie 2010
update 18.11.2010: am aflat azi ca masina are si kilometrii masluiti... in loc de 96.000km cat arata bordul, ea are 186.000km.
Ma ajuta cineva?
Pentru contractele de cumparare la distanta (internet, catalog), cumparatorul are dreptul sa restituie produsul. Rezilierea contractului de cumparare se face in scris, sau prin trimiterea produsului inapoi la vanzator. Asa ca urgent prin scrisoare recomandata, fax sau email aduceti la cunostinta vanzatorului hotararea d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laptop second hand ralu192000 ralu192000 Buna ziua, Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru ca nu stiu ce drepturi am in urmatoarea situatie: am cumparat acum 2 luni un laptop second hand cu garantie ... (vezi toată discuția)
Produs in garantie trimis in service de 2 ori deja - cum pot primi unul nou sau banii inapoi? directiajulia directiajulia Buna ziua, Am cumparat un telefon anul acesta in luna iulie. Acum 3 saptamani a fost trimis in service pentru o defectiune la microfon. Saptamana trecuta ... (vezi toată discuția)
Mașina are kilometrajul dat înapoi Allina1 Allina1 Acum o saptamână am cumpărat o mașina second hand de la o persoană fizică. Toate bune la prima vedere, acte, aspect frumos al mașinii. Pe parcursul ... (vezi toată discuția)