avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ctr de întreținere și testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ctr de întreținere și testament

Bună ziua, mai pot face ctr de întreținere și testament cu bunicul care are 93 de ani? Care ar fi calea cea mai legala sa nu am probleme după decesul acestuia având în vedere ca bunicul are 2 copii legali și 3 dintr-o căsătorie anterioara (nu el este tatăl celor 3 copii)? Specific ca 25%din casa acestuia se împart la toți cei 5 copii prin hotărâre judecătorească (cei 25%au fost stabiliți ca urmare a divorțului dintre bunic și fosta soție). În concluzie din ce știm bunicul mai are 75%din casa, terenul de sub casa și 700 mp gradina.Este la pat și ne ocupam de el de ~3 luni respectiv hrana, medicamente, facturi etc etc
Va mulțumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:17, 3 Mai 2019
Ar fi fost bine daca ati fi incheiat un contract de intretinere.
Acum e cam tarziu. Nu din punct de vedere legal, ci practic. Bunicul trebuie sa scrie, sa semneze contractul, probabil notarul va va cere certificat medico legal psihiatric etc.
Revin în atenția D-voastră cu încă o intrebare:exista un termen limita în care poate fi atacat contractul de întreținere după decesul celui întreținut?

raluk0207 a scris:

Ar fi fost bine daca ati fi incheiat un contract de intretinere.
Acum e cam tarziu. Nu din punct de vedere legal, ci practic. Bunicul trebuie sa scrie, sa semneze contractul, probabil notarul va va cere certificat medico legal psihiatric etc.

Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament atacabil dragos79 dragos79 Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)