avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt în perioada de probă la o firmă dar aș vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt în perioada de probă la o firmă dar aș vrea să renunț din cauza condițiilor de muncă. Dacă îmi dau demisia trebuie să respect preavizul? Cum ar trebui să fie formulată, în caz că mă decid s-o depun?

Bună ziuă,
Sunt în prezent angajată la o firmă de o săptămână şi doresc să renunţ pentru condiţiile de muncă şi în cazul în care primesc o ofertă de la companie mai serioasă. În cazul în care eu doresc să îmi înaintez demisia, trebuie să respect cumva preavizul? Menţionez că sunt în perioada de probă care conform contractului individual de muncă durează 90 de zile. Şi oare mi-aţi putea sugera cum ar trebui să sune demisia? Ea trebuie înaintată persoanei cu care am semnat contractul individual de muncă?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 19 Aprilie 2019
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va dati demisia , ci trimiteti o notificare de incetare a c.i.m. ,in baza art.31 alin.3 C.mun.

Art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...

Model
NOTIFICARE nr. …../.....................
PRIVIND INCETAREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
IN PERIOADA DE PROBA

Avand in vedere prevederile contractului individual de munca inregistrat in Registrul de Evidenta a Salariatilor cu nr. .................. intre S.C. ....................... - in calitate de angajator, si domnul/doamna ...................... - in calitate de angajat, cu functia de ...................................,
Tinand cont ca, potrivit contractului individual de munca, perioada de proba aferenta acestuia este de ...................zile calendaristice/lucratoare,
Luand in considerare art. 31 alin. 3 - Codul Muncii care prevede ca “pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia”,
Prin prezenta va aduc la cunostinta hotararea de a inceta contractul individual de munca incheiat cu dumneavoastra, incepand cu data de ......................., conform prevederilor art. 31 alin. 3 din Codul Muncii.

Angajat
……………………………..
Şi aş putea să ridic pretenţii salariale pentru zilele lucrate? Mulţumesc frumos pentru răspuns. O seară bună!
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
AleF295, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii, salariatul are dreptul la salarizare pentru munca depusa .... Astfel,puteti solicita plata zilelor lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am un angajat de 3 saptamani care nu a dovedit ca este apt pentru postul pe care il ocupa (sofer). Are perioada de proba 90 de zile. Intrebarea ... (vezi toată discuția)