avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite bancare/IFN-uri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite bancare/IFN-uri

Daca o banca mi-a facut o refinantare partiala ( mi-au ramas cateva IFN-uri lunare iar la unul am o rata de 770 lei/luna ) care pana la urma nu m-a avantajat deloc...din contra la Raiffeisen aveam rata de 730 si la OTP am acum 1200 ce pot face ? Am platit doar o luna 1200 lei , acum am intarziere 2 luni doar la OTP....azi m-au sunat sa imi spuna ca daca nu platesc pana pe 6 mai ma dau in judecata pentru ca e creditul la inceput si nush ce....3 ani de zile am platit rate avand 0 zile intarziere - de rea credinta clar nu sunt. Stiu ca tre sa imi platesc datoriile dar momentan nu mai pot...cu salariu de 2500 net si stat in chirie. Ce sfaturi imi dati ? Si banca ce poate sa imi faca in afara de a-mi pune poprire pe salariu ? Nu am bunuri...decat un laptop.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Arrow127, utilizator
Cel mai recent răspuns: Arrow127 , utilizator 09:53, 21 Aprilie 2019
Acum 3 luni banuiesc ca tot 2500 de lei net aveati si de plata chirie tot atat, nu va era clar ca nu puteti plati 1200 de lei rata plus alte ifn-uri ?
Cum nu puteti reduce prea mult cheltuielile in momentul asta, o varianta sa incepeti sa va descurcati, ar fi sa va mariti veniturile.
Nu e indicat sa nu va platiti ratele pt ca se aduna penalitati , o sa va puna poprire pana la jumatate din salariu si nu o sa scapati de datorii in toata viata.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
A fost o greseala sa fac acea refinantare....inainte jonglam cu cele 2 rate de 700-750 si nu ajungeam in BC. Banuiam de la inceput ca voi ajunge in aceasta situatie dar naaa - cateodata greselile se mai si platesc. Acum incerc sa imi gasesc un al doilea job sa imi maresc veniturile dar s-ar putea sa fie prea tz si sa am deja 2 popriri.

Cel mai mult ma intereseaza sa stiu daca in afara de executare silita , imi mai pot face ceva ? Stiau si ei totusi de la inceput ca acordaun credit riscant si ca au incalcat acea limita a gradului de indatorare etc.

Altfel , sunt dispus sa ma chinui cu 2 joburi sau sa plec pentru a munci pe bani mai multi.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Arrow127, utilizator
Cel mai mult ma intereseaza sa stiu daca in afara de executare silita , imi mai pot face ceva ?


Nu.. dar executarea e pacatoasa, incercati sa inchideti creditele pe rand.
Exact asta am inceput sa fac dupa ce am platit o rata la OTP. IFN platit si cont inchis....cele mai pacatoase cu dobanzi colosale.
Acum mai am 2 IFN-uri lunare de care vreau sa scap pana la sfarsitul lui Mai....nici nu tine de mine foarte mult pt. ca imi debiteaza contul ele sau incearca in fiecare zi.

Multumesc pt. raspuns - ma gandeam ca poate fi ceva si mai rau decat "foarte rau(poprirea)" - inchisoare sau mai stiu eu ce....
Am dat acum ceva zile ( dupa ce la banca de unde am luat creditul am fost expediat ) un mail online catre OTP in care le cer sa gasim o solutie amiabila pentru ca in momentul de fata imi este imposibil sa supravietuiesc cu ratele actuale. Mie imi intra pe card 2400-2500 lei lunar....Cand au acordat creditul de ce nu au tinut cont de veniturile venite de la ANAF ?
Ma rog...ei stiu doar sa dea telefoane si atat....ma gandesc sa apelez la un avocat, cred ca sunt mai multe nereguli in contract si un expert ma poate indruma ca sa pot lua cea mai buna decizie.

Raspunsul celor de la OTP la solicitarea mea :

In urma verificarilor va comunicam urmatoarele:



Veniturile ce s-au luat in calcul in momentul analizei cererii de credit au fost 3,374.8 RON, suma pe care dumneavoastra este necesar sa o incasati lunar pentru a beneficia de conditiile contractuale agreate. Aceste conditii au fost aduse la cunostinta dumneavoastra in momentul acordarii creditului.

In situatia in care in prezent, veniturile dumneavoastra au scazut va invitam in sucursala Brasov OTP Bank pentru a depune o cerere scrisa in vederea reanalizarii sumei pe care trebuie sa o incasati lunar in conturile OTP Bank Romania. Aceasta urmeaza a fi analizata si ulterior veti primi un raspuns final.

Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Mai multe executări silite Sorin1122 Sorin1122 Buna ziua, Situatia sta în felul următor. Totul a început acum 3 ani și ceva, la o jumatate de am după ce m-am angajat. Intr-o luna am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Încuviinteazã executarea silitã ~ cum o opresc/aflu mai multe detalii ?!? ingerul_danutz ingerul_danutz Buna ziua, Astazi am aflat ca pe site-ul portal.just.ro ca apare 1 dosar cu numele meu la Debitor, iar Creditor o societate IFN de la care am avut luat un ... (vezi toată discuția)