avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arbori pe hotar teren categoria pajiste
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arbori pe hotar teren categoria pajiste

Bună ziua!
Sunt proprietarul unei parcele de teren, categoria de folosință PP (pajiște permanenta), cu suprafața de 0.60 ha. În urma cu aproximativ 20 ani, proprietarul parcelei învecinate a plantat pe hotar, pari din specia salcie, din 2 în 2 metri. Toate aceste sălcii au intrat în vegetație și în timp s-au dezvoltat foarte mult, mărindu-și diametrul, ocupând practic și din suprafața utila a parcelei mele. Dar nu asta este problema cea mai mare, ci faptul că, crengile acestor copaci pe de o parte se rup și ajung în iarba, impiedicandu-mă s-o cosesc, iar pe de alta parte umbresc foarte mult locul îngreunând astfel uscarea fânului, pe timpul verii. Am discutat cu vecinul aceste nemulțumiri ale mele, silicitandu-i sa taie aceste sălcii de pe hotar, dar nu este de acord.
Care ar fi baza legala prin care as putea sa-l oblig pe vecin sa taie aceste sălcii?
Vă multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Vlados, utilizator

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Despre drum de servitute GigiCiubuc GigiCiubuc Buna ziua, Prin 2007 am cumparat un teren la munte ce include si un drum de servitute ce este pe harta insa nu este marcat, aranjat pe teren; ca sa ajung la ... (vezi toată discuția)