avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intelesul legal al unui titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Intelesul legal al unui titlu executoriu

In cazul unei executari (silite/voluntare) a unui titlu executoriu - hotarare de instanta, care este intelesul legal al titlului respectiv ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:45, 21 Aprilie 2019
Daca vreti, fiti mai explicit, nu inteleg ce vreti de fapt sa aflati.
Se pune in executare ca si celelalte titluri executorii ..Adresati-va unui executor judecatoresc ..
In rest incercati sa fiti cat mai explicit daca doriti detalii ca nu prea s*a inteles ce vreti sa aflati.
Ca neprofesionist am inteles ca intelesul legal al unui titlu executoriu este intelesul acordat de initiatorul executarii lui - debitor/creditor . Daca acest inteles este contestat , intelesul legal este cel lamurit - in cadrul unei contestatii la titlu, de instanta care a pronuntat hotararea care este titlu executoriu . Este corect rationamentul meu ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se executa asa cum s-a lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare bogisofia bogisofia Buna seara, Ma puteti ajuta va rog frumos cu un model de contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Mentionez faptul ca doresc sa formulez ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)
Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)