Dear Sirs,
Would you please be so kind and mediatically promote this letter addressed to the Romanian government, as the catholics in Bucharest do try to preserve the Austrian urbanistic plans for the city.
Wishing for you to become the friends of the justice in Romania,
Amy
Every culture has developped an ethic of its own
is considered a normative science, because it is concerned with norms of human conduct, as distinguished from the formal sciences, such as mathematics and logic, and the empirical(bazat numai pe experienta senzoriala) sciences, such as chemistry and physics.(formal sciences: mathematics, the logics= exact, clar, explicit: official, rigid) The empirical social sciences, however, including psychology, impinge to some extent on the concerns of ethics in that they study social behavior. For example, the social sciences frequently attempt to determine the relation of particular ethical principles to social behavior and to investigate the cultural conditions that contribute to the formation of such principles. .
Note down for the letter to the Government : the 11th of May 2006:
Stimati Domni,
Incerc prin aceasta scrisoare direct adresata dumneavoastra, reprezentantilor de frunte ai tarii, sa va convingem asupra importantei respectarii de catre Domniile voastre, a principiilor legale europene, in cerintele reprezentantilor credintei catolice din Bucuresti. Referindu-ma la dezbaterile privind concesionarea spatiilor pentru “Cathedral Plaza”, Str. General Berthelot, voi aminti lucrul general cunoscut si acceptat ca legea nu reprezinta in intregime o problema de ordonanta, decret uman; aceasta include prioritar legea naturala. Cea mai bine cunoscuta versiune asupra faptului, aceea ca legea Domnului este suprema, a avut o influenta considerabila asupra dezvoltarii Statelor Unite, a statelor menbre NATO si a altor societati vestice.
Miscarea drepturilor si a libertatilor civile, de exemplu, s-a inspirat din credinta intr-o lege naturala. O asemenea credinta apare implicit in doctrina conform careia legea serveste promovarii demnitatii umane, ca de exemplu aplicarea libertatilor umane pentru toti: a se observa aici importanta principiilor urbanistice privind constructiile in spatii publice. Reformuland ipoteza, legea serveste unor nenumarate functii, curtile juridice contribuind doar la stabilitatea sociala, prin rezolvarea disputelor in cadrul unei societati civilizate. Amintesc aici ca diferitele tipuri de legi au fost folosite, de-a lungul timpului, ca un mechanism pentru schimbarea sociala; de exemplu, in diverse perioade, legile au fost date pentru a inhiba discriminarea sociala si pentru a imbunatati calitatea legii privind sanatatea, bunastarea si educatia individului. Voi aminti mai departe de texte din dictionarele celebrelor edituri britanice Oxford si Cambridge, ce formuleaza fapte istorice referitoare la constatarile “unora dintre experti, promotori ai observatiei conf. careia credinta populara asupra legii este deasupra aspectelor coercitive, formale adica, ale legii scrise. Ei puncteaza faptul ca, daca o norma sau un obicei sunt sustinute de catre un fundal legal formal, acesta devine, in mod practic, lege. Pe de alta parte insa, un statut care nu este nici impus si nici ascultat nu este de fapt o lege. Atitudinile sociale referitoare la legile formale detin o importanta semnificativ crescuta a legii intr-un proces. Rolul legii in Japonia si in China, de exemplu, este oarecum diferit de rolul sau in cadrul societatilor Vest-democratice. In aceste tari, respectul proceselor legale formale este scazut, cel putin in problemele ce nu au implicatii in probleme de industrie, tehnologie si de afaceri. Apelarea la o rezolvare pe cale juridica reprezinta un ultim procedeu, concilierea, in sensul unei cooperari benefice pentru ambele parti, fiind mecanismul preferat pentru a controla o stare sociala.” Religia catolica are prin excelenta bazele in doctrina juridica romana, doctrina ce sta la baza stiintei juridice actuale. Principiile promovate de doctrina catolica sunt echivalente cu cele promovate de Declaratia Universala a Drepturilor Omului, aceasta din urma producand modificari in cadrul constitutiei actuale a tarii, in vederea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Datorita faptului ca legea comuna, bazata pe traditie si experienta privata, individuala, sta inca la baza deciziilor luate in cadrul unui process cu o curte de jurati, religia este cea mai potrivita pentru a educa rapid populatia, in conditiile in care categoriile cu ranguri superioare in economia de piata nu dispun de o logistica eficienta pentru bugetul necesar progresului tarii. Religia catolica, promovata in tara noastra de membri ai Uniunii Europene (italienii), are nevoie de spatiul solicitat de catre Monseniorul Robu pentru a contribui la politica de integrare, in sens plurisemantic, a Romaniei in Uniunea Europeana.
Nu este necesar, in acest context, decat sa fie respectate si practicate, in totalitate, atributiile profesionale ale celor insarcinati cu administrarea, la nivel local, a planurilor urbanistice generale.
Pentru aceasta amintesc de respectarea principiilor urbanistice, asa cum sunt predate ele la Facultatile de Arhitectura si in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, de exemplu.
Nu voi aminti aici ca acest lucru presupune atat respectarea, de catre guvernul tarii ce isi promoveaza normele de Cod Civil si principiile constitutionale prin toate institutiile sale administrative( de exemplu Primaria si Ministerul Afacerilor Externe), atat a educatiei superioare pe care incearca sa o promoveze la nivel national si international(prin urmarirea obiectivului politic de integrare la UE, dar si sustinerea celor ce ii promoveaza principiile politice superioare. Concluzionand, legea se desfasoara pe masura ce societatea evolueaza. Pe plan cronologic istoric, cele mai simple societati au fost cele tribale. Membri tribului erau inruditi primordial pe baza credintelor si a veneratiei lor a acelorasi zei. Astfel, chiar in absenta unor legislatii si a unei curti procedurale exista o lege- o imbinare a magiei-divinitatea, adica necunoscutul stiintei, in cazul nostru- si a religiei, moralitatii, precum si a obisnuintei, adica traditia si experienta colectiva informala. Astfel, autoritatea suprema era reprezentata de conducatorul-reprezentant divin ce era menit sa vegheze aplicarea doctrinei, dupa cum dvs., reprezentantii poporului in politica promovata a tarii, aveti datoria de a promova o educatie si o justitie superioare, atat in institutiile dvs. administrative, cat si in actiunile dvs. in vederea atingerii unui obiectiv de o importanta nationala.
Datorita faptului ca fiecare cultura are o etica a sa proprie, consider ca atat dvs., reprezentantii alesi ai populatiei de cult roman latin, cat si reprezentantii comunitatii catolice italiene din Bucuresti, veti ajunge la cooperarea potrivita coordonarii logice a activitatilor dvs. de interes comun si privat, apeland prioritar la valorile morale impartasite la nivel unitar international.
Reantorcandu-ma la cunostintele despre morala pe care mi le-am insusit in cadrul unor institutii promotoare de educatie, apartinand statului national roman, rezum pt. dvs. conceptul de “valori morale”, asa cum acesta este definit de diverse stiinte : Psihiatrie:constiinta; Natura umana, reguli de baza ale binelui si raului in: Lege Naturala; principii de comportament social:Etica; pozitii etice in diferite religii centrale: Christianity: Central Teachings;Islam: Ethics;Buddhism: The Four Noble Truths;Hinduism: Fundamental Principles;Judaism: Basic Doctrine and Sources; valori sociale impartasite-teoria privind mentinerea unitatii sociale prin promovarea constiintei collective:Mores;Emil Durkheim; dezvoltarea subiectiva a valorilor morale individuale: Existentialism: Moral Individualism;Utilitarianism : prohibitii larg raspandite: Taboo; iar pt. reguli legale pt. rau si bine: consultati Legea.
In asteptarea propunerii de cooperare specializata din partea dumneavoastra, nu ne ramane decat sa luptam pentru promovarea acestei culturi europene cu bazele ei in dreptul roman,
Va adresam sentimentele noastre de respect,
Anamaria Neagoe
Din partea Comunitatii Catolice din Bucuresti, Romania
Cel mai recent răspuns:
amy_pilot , utilizator
16:04, 30 Mai 2006