avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am castigat un proces si pe fond si in apel. De ce a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am castigat un proces si pe fond si in apel. De ce a compensat instanta cheltuielile de judecata ?

Am castigat un proces de uzucapiune si pe fond si in apel. In ambele cazuri am cerut cheltuieli de judecata. Procesul s-a desfasurat in alta localitate fata de domiciliul meu. La fond mi-au fost acordate doar partial aceste cheltuieli, la nivelul onorariului avocatului reclamantilor mei. Fiind un proces de uzucapiune m-am deplasat la mai multe termene( martori, expertiza, contraexpertiza, cercetare la fata locului ) intrucat avocatul nu avea- si nu putea avea cunostinta de multe amanunte asupra terenului respectiv. La apelul partii adverse am depus apel incident pentru cheltuielile de judecata, si am cerut si cheltuieli in apel. In ambele cazuri documentele justificative pentru cheltuieli au fost depuse in termen. De castigat am castigat , dar instanta de apel a decis compensarea cheltuielilor de judecata . Nu mi se pare corect, deoarece nu eu am generat aceste cheltuieli, iar reclamantii mei stiau unde am domiciliul, iar reprezentarea prin avocat nu excludea prezenta mea la termene.
Ce pot face in aceasta situatie, nedreapta din punctul meu de vedere ? se poate ceva la recurs, daca reclamantii mei merg mai departe ? Iar daca nu merg ?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
INTA, utilizator

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecată gabiplg gabiplg În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea ... (vezi toată discuția)