Mi-a fost suspendat permisul pe nedrept, nu era semn de interzis la stânga dar am pierdut inclusiv apelul. Mai am cale de atac, și când trebuie să îl predau?
Buna ziua, am condus autoturismul și am ieșit din parcarea Peny am luat-o la stânga care după câteva secunde am văzut mașina poliției, agentul spunându-mi ca este interzis la stabag dar nu era nici un semn decât cel
Pe asfalt indicând stop , Săgeata prima la stânga și drept înainte! Mi-au reținut permisul 60 de zile și amenda 870ron. Am făcut contestație bineînțeles tipic in România ca am pierdut! Chiar dacă magazinul Peny a susținut exact cea ce eu am Declarat și am avut și martor am pierdut si apelul. Nu sa luat absolut deloc in considerare scrisoarea de la peny. Cum pot sa mai atac un apel? Trebuie predat permisul inmediat la decizie? Ce șanse mai am? Cu stima și respect Dna Anghel
Buna ziua,
Cred ca nu ati avut avocat care sa va ajute motiv pentru care nu stiu ce probatoriu si ce sustineri in dovedire ati formulat.
Da, va trebui sa predati permisul.
Nu exista alte cai de atac cu sanse.
Hotararea instantei de fond a ramas definitiva la data pronuntarii instantei de apel, prin urmare trebuie sa predati permisul in 15 zile de la aceasta data, altminteri riscati majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.
Buna ziua,
Bineînțeles îl predam imediat dar problema este următoarea: sentința a fost in data de 7 dar eu am primit-o in data de 20 deci nu aveam de unde sa știu decizia! Culmea a venit de la poliția rutieră majorarea cu 30 de zile dar și decizia de la tribunal! Deci cum sa prelungești dacă omul nu știe decizi? Dar in aceasta țara adevarul nu va câștiga nici o data. Va multumesc
Aveati posibilitatea sa va informati asupra solutiei instantei de apel mergand la arhiva instantei de apel, solicitand solutia telefonic, sau cel mai simplu de pe portalul instantei respective.
In plus termenul de predare al permisului este reglementat de Oug.195/2002.
Articolul 118
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
(3) Dovada inregistrarii plangerii depuse la judecatorie in termenul prevazut la alin. (1) se prezinta de contravenient la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, care va efectua mentiunile in evidente si ii va restitui permisul de conducere.
(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin. (4) , in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.
Buna ziua,
Nu am explicat eu mai bine! Eu locuiesc și lucrez in Franța deci nu aveam cum sa ma duc, m-am uitat pe site in fiecare zi dar nu am putut vedea pana in data de 18. Deci oricum era prea târziu. Ei și din 7 pana in 20 tot nu sunt 15 zile. Dar credeți-mă ca am obosit, oricum in aceasta țara adevarul nu o sa învingă. Acum nu știu dacă este o problema in cazul in care nu pot sa duc permisul deoarece eu nu mai pot pleca de la servici. Chiar dacă e permisul la mine cele 90 de zile oricum se socotesc? Știu ca nu pot conduce pe teritoriul României dar in Franța pot. Va mulțumesc din suflet!