fiica mea major este nevazatoare. Pt un imprumut la banca, programul ":prima casa", pe langa semnatura sotului, se cere si semnatura mea, ca mama a persoanei ( fiicei) nevazatoare, in fata notarului.
Ce consecinte juridice are acest lucru ?
in cazul in care cei doi nu mai pot sa isi achite ratele ( fiica mea si sotul ei), pot fi eu obligata sa suport ratele, avand in vedere ca am semnat in locul fiicei nevazatoare?
Depinde ce reprezinta semnătura dvs. Dacă prin semnătura ați girat creditul, este normal să fiți executată silit în caz că cei doi nu-și mai plătesc rata. Banca nu-și risca banii deponenților. Nu va obligat nimeni să garantați creditul fiicei dvs, dar fără semnătura dvs ca girant, nu ar fi avut acum casă.
Mi-au spus ca trebuie sa semnez in locul ei, pentru ca ea este nevazatoare...
Dar mi-e teama de consecinte...
Am sa intreb ce inseamna, ce reprezinta semnatura...
Poate ați avut rol doar de curator. Interesați-vă să vă lămuriți. Doar dacă ați girat ca garant al creditului, ați putea fi obligată dvs la plata datoriei, altfel dacă ați avut altă calitate nu aveți motive de îngrijorare.
Problema girant
Madalina.puc
Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)