avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... mostenire teren vandut de doua ori
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

mostenire teren vandut de doua ori

M-am trezit ca un teren(faneata) aflat in intravilan pe care l-am mostenit de la bunicul meu si platesc impozit de la moartea lui a fost vandut de doua ori. Istoricul terenului se prezinta astfel: IN 1948 bunicul a facut un scimb de teren cu un var de al lui Stefan . Stefan a avut o singura fica. In 1995 bunicul a luat inapoi de la fica lui Stefan terenul dat in schimb in 1948 printr-o declaratie dat in fata martorilor (inca nu erau titlurile de proprietate). Dupa moartea bunicului casa lui a fost trecut pe numele meu si de atunci platesc toate impozitele dupa terenurile (intravilan si extravilan) pe care a avut. Intre timp au fos emise titlurile de proprietate . Titlul pentru terenul in cauza a fost emis pe numele ficei lui Stefan. Acum trei ani a aparut un proprietar nou al acestui teren care a cumparat tot de de la fica lui Stefan de data asta pe baza titlului de proprietate prin promisiune de vanzare de cumparare si procura speciala in vederea reprezentarii intereselor in fata tuturor organelor implicate in procedura de intabulare pe numele noului cumparator.
Intrebarea este daca mai pot indrepta lucrurile adica daca pot valorifica actul intocmit in anul 1995 dat in fata martorilor si pe baza caruia terenul respecti a fost introdus in registrul agricol pe numele bunicului unde figureaza si acuma?

Alte discuții în legătură

Ajutor donație și împuternicire Viopogy Viopogy Am mostenit 11/24 dintr-o proprietate. Acesta cuprinde : casa+ teren, teren agricol intravilan si extravilan, faneata , vie. Am fost la notar si am donat cota ... (vezi toată discuția)
Valabilitate cerere de interventie pentru 2 capete in acelasi dosar civil soparla62 soparla62 Intr-un proces civil intenteat de prefect ,,Nulitate absoluta partiala titlu de proprietate\" privind 2 Titluri de Proprietate si anume cu doua capete 1 si ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare extravilan andreimt andreimt Buna seara. Situatia este astfel: Pe titlu de propietate sunt trecuti bunica mea si fratele ei. Fratele a decedat acum 16 ani. Propietatea consta in 7 ... (vezi toată discuția)