Am mostenit 11/24 dintr-o proprietate. Acesta cuprinde : casa+ teren, teren agricol intravilan si extravilan, faneata , vie.
Am fost la notar si am donat cota , care este nepartajata. Acolo, ( spre surprinderea si nestiinta mea), notarul a facut contractul de donatie doar pentru cota de casa si teren aferent. Gradina, care este arabil intravilan, nu a fost trecuta in
contract. Notarul a spus ca, pentru teren agricol, vie, faneata, vilan - intravilan, trebuie sa ne adunam toti mostenitorii, sa solicitam intabularea si apoi partajarea. Deci, titlul de proprietate este pe numele bunicii noastre. Noi suntem mostenitori dupa mame. Eu, vreau sa dau drept legal celui caruia i-am donat, asupra intregii cote ce-mi apartine. Este singurul taran , dintre noi, si singurul care poate aprecia un teren. Ce forme legale mai am pentru a-l imputernicii in vederea folosirii legale a terenurilor. Ar putea lucra, pentru el, de asemenea sa se ocupe de actele pentru cadastru ( primaria are program gratuit), sa ma reprezinte in fata autoritatilor . Eu stiam ca pot dona si terenurile respective.
Titlu de proprietate
Viopogy
Exista titlu de proprietate cu numele bunicii mele. Dupa succseiuni repetate , suprafetele cuprinse in titlu au fost impartite in cote parti . Este necesara o ... (vezi toată discuția)
Succesiune
emine
Buna ziua,
Tatal unei prietene a decedat acum 7 ani. Dupa deces nu s-a facut scuccesiune.
In decembrie 2014 a decedat si mama ei. Care este procedura cea ... (vezi toată discuția)