avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Tatal unei prietene a decedat acum 7 ani. Dupa deces nu s-a facut scuccesiune.
In decembrie 2014 a decedat si mama ei. Care este procedura cea mai ieftina pt succesiune avand in vedere ca este singura mostenitoare.
Scuccesiunea trebuie facuta pe teren extravilan : arabil 8700 m, vie 2100 m, pasune 1000 m si teren intravilan : arabil 1000 m, vie 900 m, curti si constructii 1000 m

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 12:44, 19 Iunie 2015
Trebuie sa faca succesiunea si dupa tata si dupa mama. Numai asa va avea acte de proprietate valabile si corecte.
Puteti estima costurile succesiunii? Cea mai ieftina modalitate deoarece stiu ca nu are venituri mari.

Multumesc
Consultati un notar. El va stii in functie de costurile proprietatilor.
Dat fiind costurile mai reduse in instanta poate face scuccesiunea in acest mod fiind unic mostenitor? Asa cum am mai spus veniturile doamnei sunt mici, la notariat stiu ca sunt taxe destul de mari.
Care este procedura in acest caz?
Multumesc
Buna ziua,

revin cu o intrebare

Cum este stabilita valoarea masei succesoriale?

In anexa 24 eliberata sunt notate urmatoarele
- terenuri amplasate in intravilan: arabil 1000 mp, vii 900 mp, CC 1000 mp
- terenuri amplasate in extravilan: arabil 5100 mp, vii 2100 mp, pasuni 1000 mp
- cladiri: casa si anexe - suprafata construita desfasurata 69 mp, valoare impozabila in lei 7914 lei; anul realizarii cladirii 1956

Singura valoare specificata in anexa este cea a casei. Cum se va stabili valoarea masei succesoriale?

Alte discuții în legătură

Categorie terenuri ce se sechestreaza in executarea silita amelyah amelyah Buna seara! Daca se poate va rog sa ma lamuriti intr-o problema: De exemplu, am un contribuabil datornic la bugetul local, pentru care am demarat ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)