avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Exista titlu de proprietate cu numele bunicii mele. Dupa succseiuni repetate , suprafetele cuprinse in titlu au fost impartite in cote parti . Este necesara o refacere a titlului ? Fiind vorba de teren intra/extra vilan , se poate dona terenul fara iesire din indiviziune, la mai multe persoane ? Fiecare mostenitor donand cota lui.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:57, 10 Decembrie 2018
Nu aveti de ce sa refaceti titlul.
Actul de proprietate este certificatul de mostenitor.
Daca se doreste donarea unui intreg imobil, se poate, cu conditia sa doneze toti coproprietarii.
Titlul de proprietate este valabil,prin urmare, acesta nu trebuie refacut.

Donarea bunul trebuie realizata prin manifestarea de vointa a tuturor copartasilor.

Este vorba de cote indivize. De ex. 1/24+, 11/24, catre un donatar si 6/24 +6/24, catre alt donatar. Nu este facuta partajare. Teren agricol, faneata, vie.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Viopogy, utilizator
Da, se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor donație și împuternicire Viopogy Viopogy Am mostenit 11/24 dintr-o proprietate. Acesta cuprinde : casa+ teren, teren agricol intravilan si extravilan, faneata , vie. Am fost la notar si am donat cota ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Clauza donatie teren agricol cyan cyan O persoana doreste sa doneze un teren agricol catre o ruda casatorita. Ce fel de clauza se poate introduce pentru ca sotul/sotia rudei sa nu poata mosteni ... (vezi toată discuția)