avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redobândirea permisului de port-arma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redobândirea permisului de port-arma

Am ajuns la o zi dupa expirarea avizului de pe permisul de portarma (expira pe 30 si am ajuns pe 01) si la ghiseu m-am trezit ca am termen 10 zile sa predau permisul si arma si nu 10 zile sa ma prezint sa reinnoiesc avizul de portarma, desi la informatii, la Serviciul Arme, telefonic mi s-a spus acest lucru. Cand am spus ca informatia o am de la un lucrator de la birou, lucratorul de la ghiseu ironic si sec mi-a spus sa-l caut pe colegul care mi-a transmis aceasta informatie si sa-l dau in judecata. Intrebarea mea este: pot sa obtin dreptul de permis portarma mai devreme de acei doi ani in care trebuie sa astept sa pot sa aplic din nou? Mentionez ca in 10 ani, nu am avut nicio abatere pe legea armelor, nu am facut niciodata uz de arma detinuta si nu am fost sanctionat sau judecat. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
siordache31, utilizator
Cel mai recent răspuns: siordache31 , utilizator 12:15, 24 Aprilie 2019
Am mai întâlnit 2 situații de acest gen până în prezent și, din păcate, fapta dumneavoastră de a vă prezenta după expirarea avizului, chiar și cu o zi, constituie infracțiune.
Dacă nu aveți antecedente penale și sunteți integrat în societate niciun procuror echilibrat nu vă va trimite în judecată, de regulă se dau soluții de renunțare la urmărirea penală pentru astfel de fapte, dar asta înseamnă că nu mai puteți obține un nou permis de portarmă atât de curând.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Dupa expirarea avizului, termenul legal este de 10 zile pentru a preda arma la un armurier si permisul de portarma la cel care l-a eliberat.
Iar eu am respectat termenul legal de depunere, fara a trece pragul sau a constitui o infractiune.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)