avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna ziua avem o problema in familie.Baiatul traieste in concubinaj cu o englezoaica in urma relatiei au un baietel cu pasaport englez nu se mai inteleg baiatul meu poate sa-si insuseasca copilul si ce demersuri trebuiesc facute,poate sa vina in tara cu el chiar daca mama copilului nu este de acord Va multumesc anticipat.
-
Cel mai recent răspuns: marianBiciusca , utilizator 13:45, 24 Aprilie 2019
Copilul nu are cetatenie romana are doar engleza tatal este trecut in certificatul de nastere.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua!
Copilul este cetatean englez? Are si cetatenia romana?
Tatal este trecut in certificatul de nastere?
Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat de acolo.

Cetatenia tatalui roman a mamei engleza loc de conceptie Anglia

Liliana Gradinaru a scris:

Sunt necesare mai multe informatii ca: cetatenia tuturor, rezidenta, loc de conceptie etc. nimeni nu-si poate insusi fara o hotarare judecatoreasca copilul care se afla in grija altcuiva, vedeti sa nu isi faca mai multe probleme.

Daca se anunta o autoritate din Anglia si se dovedeste intr-un fel ca mama isi neglijeaza copilul ce putem face legal in niciun xaz nu ne-am gandit la rapire doamne fereste!

Marya2019 a scris:

Nu Doamna, nu poate sa ia copilul de la sânul mamei, ma si mir ca va trece prin gând asa ceva !
Se incadreaza la rapire de persoana , fapt foarte foarte grav !

Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat de acolo, se aplica legislatia acelei tari daca vreti sa mrgeti in instanta, alta cale nu vad.
Da locuiesc impreuna dezinteres total din partea ei baiatul meu munceste zilnic asigura traiul zilnic chiria utilitatile necesarul copilului si al ei ea nu face nimic zilnic tatal face baie la copil mancare cand vine seara de la munca au avut discutii pe aceasta tema cu calm dar il lasa sa vorbeasca singur fara raspuns.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu stim ca il ia sa il ascunda, e un risc, dar pana nu stim situatia, ce inseamna insusirea aia, nu putem da o solutie. Inteleg ca ei stau inca impreuna.

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)