avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sau Vanzare Cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sau Vanzare Cumparare cu clauza

Buna ziua,
O persoana care este titular, este casatorit dar nu au copii, vrea sa lase cuiva locuinta, insemnand curte si casa, cuiva care sa se foloseasca de ele si sa faca ce vrea. Mentionez ca familia respectiva nu vrea clauza de ingrijire si doar clauza ca sa poata sa domicilieze la acceasi adresa pana cand acestia nu or mai fi. Ei sunt hotarati ca noi sa facem actele si toate demersurile
Va rog sa ma ajutati cu o idee cum ar trebui facute actele, in vederea transmiterii proprietatii, dar cu aceasta clauza de a domicilia in continuare si de a nun se putea anula actele de mai stiu ce alte rude mai au ei. Si care este procedura.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:06, 24 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu îi dați niciun ban, încheiati un contract de donație cu uzufruct viager.
Dacă nu au copii, celelalte rude nu au nicio legătură.
Dar eu pot construi o alta casa in aceeasi curte? Si spre exemplu dupa cativa ani se poate razgandi cel care face donatia?
Iar ca si copii are decat sotia lui, care are un copil luat in adoptie, copilul este stabilit la casa lui, dar niciodata nu se stie
Nu ati menționat cum a fost dobândit imobilul. Ce acte de proprietate au?
Proprietarul detine titlu de proprietate pe numele lui, iar proprietatea o detine de la parintii sai.

Alte discuții în legătură

Mostenire IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea problema: Socrii mei (decedati) au avut impreuna doi copii , sotia mea si inca un baiat , care la varsta de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu bunul dobandit in timpul casatoriei, desi are unic proprietar in acte? krisu krisu Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in urdaoarea problema: un apartament care a fost cumparat dupa revolutie de la stat, ar. trecut in actul de proprietate doar ... (vezi toată discuția)
Cedarea dreptului de proprietate a unui parinte spre unul dintre copii ContSters419558 ContSters419558 Buna seara, va rog sa ma lamuriti care este cea mai buna cale juridica prin care un parinte poate dona partea de mostenire doar unuia dintre copii (acesta ... (vezi toată discuția)