Colaborez in acest moment cu reprezentantul unei agentii imobiliare.Respectiva persoana are o proprietate destul de buna la vanzare si mi-a solictat serviciile pentru a o vinde.A fost de acord doar pe email sa ofere 50% din comision firmei mele,insa nu am semnat nimic juridic momentan.In cazul in care cumparatorul va merge la acel imobil si il va achizitiona,respectivul agent va incasa comionul.Credeti ca promisiunea facuta pe email poate avea valoare juridica in cazul unui proces?
Eu ii trimit cumparatorul,dar daca agentul va spune ca nu imi mai da comisionul ce pot face?
Ar trebui analizat mai intai de toate daca aveti dreptul de a primi banii.
Conform legii doar agenția imobiliară are dreptul la comision deoarece nu sunteti autorizat.
Dacă nu va da banii trebuie facut un studiu de caz pe aspectele sus mentionate întrucât neavând dreptul de a primi banii degeaba aveti un contract chiar si scris.
Dacă suma este mare se merita sa platiti un studiu de caz la avocat.
In cazul in care suma este mica nu cred ca se va merita.
Dacă deschideți proces aiurea si il pierdeți veti plati avocatul agenției si ieșiți în pagubă datorându bani fără să luați nimic.
Atrag atenția asupra acestui lucru deoarece ca urmare a faptului că oamenii se zgarcesc la bani este posibil ca avocatul sa va deschida procesul fără o analiză atentă daca nu platiti anterior un studiu de caz amănunțit pe toate aspectele de drept.Oamenii asa si vor si unii avocati se pot conforma voinței clientului (de a plati cat mai putin) daca nu vrea sa plateasca decat procesul si la o sumă cât mai redusă.
Cu alte cuvinte, avocatul ar trebui să facă o simulare de proces pe baza de argumente si contraargumente inainte de a deschide procesul si sa vada rezultatul logic juridic pe ipoteza ca instanța nu ar greși.
Buna ziua!Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt si la subiect.Si eu detin o agentie imobiliara.Cealalta agentie vrea ca eu sa aduc client cu promisiunea ca imi va ceda 50%,promisiune facuta doar pe email.In cazul in care agentia mea gaseste un cumparator pentru proprietatea ofertata de cealalta agentie,ce garantie pot avea eu ca respectivul chiar va ceda 50% din comisionul sau primit de la vanzator catre agentia mea daca nu avem nici un act juridic semnat?A spus ca va semna doar daca atest faptul ca agentia mea a gasit un client care a oferit bonitate bancara si scrisoare de intentie.
In acest caz puteți obține castig de cauza in justitie.
Nu am remarcat sa existe vreo interdicție legală care sa împiedice o astfel de înțelegere contractuală.