Am incasat avans lucrare reparatii lift.Furnizorul imi factureaza lunar o anumita suma.Locatarii platesc, iar eu achit factura.
Un locatar a platit toata suma eu am trecut avans si ii sting in fiecare luna cu datoria creeata de furnizor.
Sunt acuzata ca ii stric imaginea conf art 73 sin 257 din codul civil.
Are dreptate.......
Trebuie sa detineti o hotarare a adunarii generale a asociatiei de proprietari in sensul procedurii pe care o aplicati.
Inteleg ca sunteti presedintele/ administratorul asociatiei. Daca locatarul a platiti toata suma datorata dvs. trebuia sa-i emiteti factura/ chitanta pe intreaga suma si apoi este problema asociatiei cum plateste furnizorul de servicii.
In ce ar consta stricarea imaginii ... treceti persoana respectiva ca datornic in situatia de plata lunara, in conditiile in care v-a platiti toata suma ?! Daca da, poate fi o problema.
In alta ordine de idei. Atentie cu ce firma/ persoana fizica faceti reparatii la lift. De regula, firmele autorizate de ISCIR pentru astfel de reparatii/ lucrari de intretinere nu accepta plata in rate. Puteti avea probleme la reautorizarea ISCIR a liftului daca persoana de intretinere/ revizie/ reparatii nu este autorizata de ISCIR.