avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In prezent,sedintele de judecata sunt publice pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In prezent,sedintele de judecata sunt publice pentru orice persoana majora?

Buna Ziua!As fi interesat de urmatorul aspect si anume daca in prezent participarea la proces in calitate de tert in cadrul diverselor procese,pur si simplu din pura curiozitate sau,in cazul meu,din dorinta de a invata mai mule lucruri despre desfasurarea proceselor in scopul cunoasterii si informarii despre activitatea de judecata avand in vedere ca urmez cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti din cadrul Universitatii si as vrea sa profesez in viitor intr-una dintre profesiile juridice.(mai exact ca judecator) este publica?(pentru persoanele majore).Aflandu-ma la inceput de drum si mai exact in anul 1 nu stiu prea multe lucruri legate de Procedura Civila sau ce articole mai exact coroborate cu alte legi ar trebui sa citesc pentru a ma informa cu privire la acest aspect al participarii la proces.Prin urmare as aprecia daca mi-ati putea spune daca la ora actuala absolut toate sedintele de judecata sunt publice(repet,pentru majori)sau daca exista si unele exceptii cu privire la care instanta din diverse motive nu te va accepta in sala de judecata daca nu ai o calitate in procesul respectiv de reprezentant,parte,martor etc.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:34, 29 Aprilie 2019
Sedintele pot fi publice, cu exceptia cazurilor prevazute de lege. Sedinta in camera de consiliu nu este publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot fi spectator la un proces. Andrei Leon Andrei Leon Buna ziua! As dori sa aflu cum pot fi spectator la un proces.Stiu ca nu toate procesele au public din diverse motive, dar as vrea sa fiu prezent la cateva ... (vezi toată discuția)
Mediatorul Justitiarul711 Justitiarul711 Din moment ce medierea nu se plateste sa intelegem ca mediatorul este un functionar angajat in cadrul Judecatoriei, sau exista cabinete de acest gen ca si ... (vezi toată discuția)
Ce act vom elibera ca si avocati pentru procedura de informare privind medierea? Florina1990 Florina1990 Buna ziua. Voi ce act eliberati cand faceti procedura de informare privind medierea? Am nevoie de un model va rog ! O zi buna tuturor. (vezi toată discuția)