avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

Buna ziua,
As avea o intrebare. In cazul primirii unei pedepse de 1 an inchisoare in concurs cu una de 2 ani inchisoare, dar ambele suspendate conditionat la 2 ani fiecare, ce fel de reabilitare opereaza?
Daca este cea de drept,conform art. 86 C.P., dar dupa trecerea celor 4 ani cazierul nu este curat, ce demersuri trebuiesc urmate?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Octavia Moisil
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:07, 26 Noiembrie 2009
Reabilitare de drept.
Mergeti la IGP si faceti o cerere daca nu veti avea cazierul curat dupa aceasta perioada.
Specific reabilitarii de drept este dobandirea ei in mod automat, in baza legii fara a mai fi nevoie de o constatare judiciara in acest sens. Totusi nu este exclusa posibilitatea de a fi constatata pe cale judecatoreasca. In acest caz instanta nu reabiliteaza pe condamnat ci constatata ca sunt indeplinite conditiile legale ca petitionarul sa fie reabilitat de drept. Hotararea judecatoreasca va avea in aceasta situatie caracter constatator si nu constitutiv de drepturi.
La expirarea termenului de incercare, opereaza reabilitarea de drept...B-)
una ziua
nu pea sunt deacord ,cred ca este vorba de o reabilitsre judecatoreasca....
Este reabilitate de drept, dar nu stiu daca s-a implinit termenul.Nu m-am uitat.

Alte discuții în legătură

Reabiltare de drept, cum fac Flavy23FLA Flavy23FLA buna ziua am si eu o condamnare care zice in felul urmator: \\"Condamnă pe inculpatul Petre Gheorghe(...)pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendare ovidiuuliean ovidiuuliean buna ziua. as dori un raspuns la intrebarea : se reabiliteaza de la sine cazierul judiciar in cazul unei pedepse cu suspendare sau trebuie inceputa o actiune ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazierului GOX GOX Buna ziua ! Ma numesc Ionel si anul acesta pe 15 iulie am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile ... (vezi toată discuția)