am primit acasa o decizie referitoare la obligatiile de plata si calcul accesorii, de la Casa de pensii a Municipiului Bucuresti, prin care sunt somat sa platesc din urma 5300 ron, care cuprind contributii asigurari sociale si dobanzi si majorari. Eu sunt asociat unic la o firma la care sunt unicul personal de deservire si nu am salariu. Daca aveam de unde plateam pana acum. Ei imi comunica o eventuala executare silita ,in cazul in care nu voi plati in 15 zile ,conf legii 19/200 .
Este posibil si normal asa ceva ??
firma este infintata in 2004, si sunt actionar unic, nu am niciun angajat....deci nu am salariu, singurele mele venituri fiind dividentele de la sfarsitul anului financiar...Contractul l-am facut personal, in speranta ca voi putea achita acele cote lunare. Activitatea insa, optica medicala ,nu asigura veniturile necesare ....
Deci v-ati facut un contract de asigurari sociale ca si administrator al societatii dar pe parcursul timpului nu a-ti avut posibilitatea sa platiti?
Parerea mea este sa mergeti la casa de pensii si sa cereti o situatie (fisa) in ceea ce va priveste si veti vedea exact despre ce este vorba.
Exista si posibilitatea unei erori.
concluzia -voastra este cat se poate de corecta. Am sperat sa mentin continuitatea platilor, insa , situatia a fost destul de departe de cea sperata. Nu stiam insa ca se poate executa silit o aderare benevola la un fond de pensii de stat.