avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am achitat un avans pentru execuție mobilă unei ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am achitat un avans pentru execuție mobilă unei firme aflate acum în insolvență, care nu mi-a livrat comanda. Nu apar în lista creditorilor, cum pot să-mi recuperez paguba?

Buna ziua

Am achitat in data de 30.10.2018 suma de 3000 ron , reprezentand avans mobila. Firma Ispal Iasi a intrat in insolventa si nu a livrat mobila nici in ziua de azi 3.05.2019
Intrebare
De ce nu apar in lista creditorilor ?
Cum pot sa-mi recuperez paguba?
link [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DonaldAlex , utilizator 07:16, 25 Mai 2019
Bună ziua,

in lista creditorilor apar doar cei care formuleaza o cerere de inscriere la masa credala (cerere scrisa, formulata intr-un tremen anume, pentru care se plateste o taxa de timbru).

Din pacate, daca nu ati formulat cererea respectiva, nu veti mai putea recupera prejudiciul.
Chiar si daca v-ati fi inscris, ar fi durat mult si, cel mai probabil, daca lista datoriilor este mare si cuprinde si creditori de rang privilegiat (statul, banci, etc), nici nu ati fi fost despagubit.
Buna ziua
Firma care s-a ocupat de insolventa nu trebuia sa ma anunte ca firma Ispal este in insolventa?Cei 3000 ron cum apar in contabilitate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati primit notificare de la administratorul judiciar puteti face cerere de repunere in termen si de inscriere in tabelul de creante. Atasati cererii documentele din care reiese datoria. Cererea se depune in 2 ex la instanta de judecata si 1 ex la administratorul judiciar. La cererea depusa la instanta atasati si taxa de timbru judiciar 200 lei platita la DITL de unde aveti domiciliul/sediul.

Sper sa va fie de folos informatiile.
reclamatii.iasi@anpc.ro.
Din cate am inteles firma este in Iasi ;
anpc-protectia consumatorilor .
Am patit acelasi lucru si ei au rezolvat , trimiteti email cu toate dovezile...
Multa bafta!!!
Buna ziua
M-a sunat patronul de la Ispal si a zis ca mobila e partial gata si ca in 2 saptamani imi livreaza mobila. Sper sa nu ma duca cu vorba si sa fie tarziu sa mai depun cererea de inscriere la masa credala.

Alte discuții în legătură

Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)