avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10

Toata stima colegilor forumisti!

Am si eu 2 mici intrebari la dvs. legate de Legea 10, cea cu despagubirea fostilor proprietari:

1. Exista vreo metoda (legala ori ba :))) prin care sa se poata urgenta primirea banilor de la ANRP? Noi ne deschidem cont acum si am inteles ca poti astepta si doi ani pina la primirea banilor. Daca. Primesc si raspund la PM. Multumesc.

2. In cazul in care mama este titulara a unui dosar si eu nu am nici o calitate, in caz ca mama care e in virsta pateste ceva eu cum intru in posesia banilor respectivi? Se poate face de la inceputul dosarului o optiune prin care eu sa fiu trecuta la mostenitor?

Multumesc, multumesc, numai bine,

Dana
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 07:23, 25 Noiembrie 2009
Va raspund punctual:
1- Se poate face actiune in instanta pentru obligatia de a face ! Si dureaza 5-6 luni de zile , nu 2 ani! Oricum , in prezent, Fondul Proprietatea este semiblocat nefiind acordate despagubiri din cauza lipsei de bani!
2- Nu exista din punct de vedere legal posibilitatea ca dvs sa fiti trecuta mostenitor cat timp mama dvs este inca in viata! Dar exista posibilitatea ca dvs si mama sa incheiati la notariat un contract de cesiune de drepturi , contract in baza caruia sa preluati aceste drepturi pentru despagubiri materiale.B-)
Succes!
1. Nu exista posibilitatea practica de a obliga FP la plata urgenta a despagubirilor, totul tine de lichiditatea de care dispune Fondul.
2. Legal nu exista posibilitatea de a fi inscrisa in dosar cu o calitate declarata de mostenitor al unei persoane in viata.
1. daca mama e in varsta sau suferea de ceva(doamne fereste) puteti urgenta dosarul, dar prin actiune in instanta,
2. nu puteti fi trecuta ca mostenitor deoarece dvs capatati aceasta calitate numai dupa decesul mamei dvs.

av.m.vasilescu
Ei ... buna dimineata tuturor!

Multumesc frumos pentru ajutor si raspunsuri.
Da, mama sufera de o boala incurabila si are certificat de handicap din acest motiv. Se poate face ceva mai mult decit a astepta la nesfarsit ceva ce nu se stie daca mama va mai apuca?
ANRP primeste bani de la guvern si din dividendele de la fondul proprietatea, din cate stiu eu.
Sigur nu au fost alocate fonduri pentru a despagubi amaritii de batrini fosti proprietari, sunt alte prioritari in tara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anrp cazandetuica cazandetuica Va rog un rapsuns clar, daca prin executare silita se constata ca la ANRP- Autoritatea Nationala pentruRrestiutirea Proprietatii conturile pentru plata pe ... (vezi toată discuția)
Anrp - ce e de facut cu ei? Costica33 Costica33 Buna ziua, Am un dosar care a intrat acum 1 an si ceva la ANRP. Tot zace prin sertare pe acolo asteptind sa-i vina rindul, nu se stie cind. As avea sansa ... (vezi toată discuția)
Cerere despagubiri la anrp, titularul cererii decedat intre timp cristina_b cristina_b Tatal meu a depus la ANRP un dosar (in anul 2005) pentru a fi despagubit pentru imobilul parintilor lui, preluat in mod abuziv pe vremea regimului comunist. ... (vezi toată discuția)