avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza salariul daca luna are 20 ,21 sau 22 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza salariul daca luna are 20 ,21 sau 22 zile lucratoare

Buna ziua. Licrez intr-un hypermarket si as vrea sa stiu cum se calculeaza salariul in functie de cate zile lucratoare sunt in luna respectiva. Mentionez ca am 2700 lei brut si in luna Aprilie am muncit 22 zile din care 2 sunt legal libere. As vrea sa stiu cum se platesc acele 2 zile libere legal. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 7 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Art. 142. C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Buna ziua! Mai am o nelamurire. Daca luna are 20 zile lucratoare salariul este impartit la 20 zile si se scoate plata la ora, iar in cazul ca are 22 zile lucrate se imparte la 22 zile?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corecta interpretarea dvs...
Ok. Multumesc mult.
Problema mea este ca mi-a platit cele 2 zile simplu nu si cu sporul de 100%. Daca nu ma inteleg cu ei, am sa va contactez. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata sarbatoare legala raly2a raly2a Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sarbatorile legale sunt remunerate sau nu si daca sunt platite in baza carui articol din codul muncii. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Szegedi07 Szegedi07 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de urmatoarea: \" Ca recompensare a muncii suplimentare, conform Codului muncii, aceasta se face în două ... (vezi toată discuția)
Cum esti platit daca lucrezi in ziua de 1 mai? BG BG Buna ziua! Cum esti platit daca lucrezi intr-o zi declarata libera la nivel national(ex. 1 mai, a doua zi de Rusalii, a doua zi de paste)? Apreciez daca cineva ... (vezi toată discuția)