avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contract antrepriza constructii in Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contract antrepriza constructii in Germania

Buna ziua,

Avem urmatorul caz: firma romana(A) incheie un contract de prestari servicii -constructii cu o firma germana(B) ,locul prestarii fiind in Germania. Pentru acelasi proiect firma romana(A) incheie un contract de antrepriza cu o firma romana(C) . Din punct de vedere al facturarii am urmatoarele intrebari :

1. Factura emisa de A catre B este fara tva,cu mentiunea "neimpozabil in RO" ,iar cel care suporta plata tva-lui este beneficiarul B. Este corect ?
2. Factura emisa de C catre A cum se va inregistra din punct de vedere al TVA-lui?
a) se va emite cu TVA fiind vorba de 2 firme din RO chiar daca prestarea serviciului are loc in Germania?
b) se va emite fara TVA din acelasi motiv ? Daca acesta este raspunsul corect, TVA va trebui suportat de A? Va trebui sa scoata cod de TVA din Germania si sa achite TVA catre institutiile de acolo ?

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Facturare prestari servicii ue industrialprocespaper industrialprocespaper O firma platitoare de tva din Romania are incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Germania . Firma din Germania este platitoare de tva . ... (vezi toată discuția)
Tva la facturare in tara non ue manolacheflorentina manolacheflorentina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la facturare serviciu in tara non ue: o firma din romania, platitoare de tva, factureaza pentru o ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)