avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare prestari servicii UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare prestari servicii UE

O firma platitoare de tva din Romania are incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Germania . Firma din Germania este platitoare de tva . Prestarea de servicii are loc in Romania la o locatie a firmei din Germania . Cum se va emite factura catre firma din Germania pentru aceasta prestare ? Cu tva sau fara tva ? In lei sau in eruro ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
george-neagu, moderator
Ambele companii sunt plătitoare de TVA, deci factura dvs ar trebui, din punctul meu de vedere emisă cu TVA. Legat de moneda, având in vedere ca prestarea se face de către firma din România, in România, sfatul meu este sa se emită factura in lei. Însă totul depinde de ce clauze aveți in contractul de prestări servicii. O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract antrepriza constructii in germania Oana Maria B Oana Maria B Buna ziua, Avem urmatorul caz: firma romana(A) incheie un contract de prestari servicii -constructii cu o firma germana(B) ,locul prestarii fiind in ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)
Dilema facturilor cu tva pentru servicii software intracomunitare visualmind visualmind Buna ziua, firma noastra a fost neplatitoare de TVA pana acum. Incepand cu luna Octombrie a devenit platitoare de TVA. Am doua intrebari pentru 2 ... (vezi toată discuția)