avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dilema facturilor cu TVA pentru servicii software ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dilema facturilor cu TVA pentru servicii software intracomunitare

Buna ziua,
firma noastra a fost neplatitoare de TVA pana acum. Incepand cu luna Octombrie a devenit platitoare de TVA. Am doua intrebari pentru 2 cazuri:

Problema / cazul numarul 1:
Incepand cu ianuarie 2008 firma noastra are un contract cu o firma din Germania care este platitoare de TVA care pe baza unui abonament de hosting (gazduire web) ne emite lunar facturi in EUR, insa fara TVA. Din cate am citit astazi pe forum acest lucru este gresit, ei fiind obligati sa treaca TVA-ul pe factura deoarece noi eram neplatitori de TVA pana acum.
Daca intr-adevar asa este, ce este de facut ? Va trebui ca noi sa platim pe perioada in care nu am fost platitori de TVA la finante TVA-ul aferent facturilor pana in luna Septembrie ?

Cu octombrie incepand, si ei si noi suntem platitori de TVA, deci daca ne trimit in continuare facturile fara TVA este ok ?

Problema /cazul numarul 2:
Cu o alta firma din Germania avem contract de prestari servicii software. Prestarea serviciilor se face de catre firma noastra, iar intreabrea mea este: acum ca am devenit firma platitoare de TVA, facturile care le vom emite noi trebuie sa cuprinda TVA sau nu ?
Ar fi util un raspuns pentru ambele cazuri:
- daca firma din Germania este platitoare de TVA
- daca nu este

Conteaza locatia unde serviciul este prestat ? Daca sunt programe software realizate pe servere Internet din Statele Unite efectuate de catre noi beneficiarul fiind o firma din Germania, unde ati localiza prestarea serviciilor ? :)

Multumesc si astept raspunsurile dvs. sau intrebari pentru alte detalii.

Cel mai recent răspuns: Un amarat , utilizator 19:53, 8 Noiembrie 2008
Problema este destul de complexa si postul "stufos".
Daca ati reusi sa comprimati putin informatia, poate veti primi si raspunsurile cautate.:love2:
Am avut aceeasi problema...

verificati Directiva consiliului 2006/112/CE

O gasiti in format pdf la [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu noma de venit din 2007, neplatitor de tva - prestator de servicii intracomunitare it alexberi alexberi Va explic situatia mea: a. Sunt PFA cu noma de venit din 2007, neplatitor de TVA. Prestez servicii IT. b. Incepand din ianuarie 2008 emit facturi aproximativ ... (vezi toată discuția)
Facturare non-ue Sebastian_G Sebastian_G Buna ziua, Pe scurt, am o firma, un SRL, neplatitoare de TVA avand ca obiect de activitate servicii de hosting (gazduire site-uri). Serviciul este unul de ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva, prestari servicii intracomunitare delphi delphi Buna Seara, Am urmarit celelalte postari similare dar nu am gasit un raspuns concret, sper ca cineva sa ma lamureasca. Sunt PFA neplatitor TVA, prestez ... (vezi toată discuția)