avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare Non-UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare Non-UE

Buna ziua,

Pe scurt, am o firma, un SRL, neplatitoare de TVA avand ca obiect de activitate servicii de hosting (gazduire site-uri). Serviciul este unul de tip online, nu vor exista servere acolo, ele exista fizic in Germania, in spatiul UE.

In acest moment facturez si imi desfasor activitatea de gazduire in Romania.

1. Pot factura catre Rep. Moldova serviciile de gazduire web ?
1.1 Daca da, in ce moneda trebuie sa facturez dat fiind faptul ca unicele monede "comune" ar fi EUR si USD ? Pot si in MLD (Lei Moldovenesti) ?
1.2 Daca da, as intampina probleme in cazul persoanelor fizice sau a celor juridice ?
1.3 Trebuiesc mentiuni speciale trecute pe factura referitoare la valuta ?
1.4 Trebuie sa ma inregistrez obligoatoriu in scopuri de TVA ?

2. Achizitionez lunar o serie de servicii (licente de utilizare) a unor programe (solutii), exista vreo problema sau o inregistrare speciala a acestora dar fiind faptul ca majoritatea vin in USD ?

Multumesc frumos si astept un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Sebastian_G, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:05, 13 Martie 2013
1.da
1.1 puteti factura in orice moneda cu mentiunea cursului valutar din ziua respectiva
1.2 nu exista diferente intre persoanele fizice si cele juridice, fiind vorba de o tara extracomunitara.
1.3 cursul BNR
1.4 pentru republica moldova nu.

2.nu, fiind vorba de servicii nonUE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva servicii electronice asanil asanil Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine...o firma neplatitoare de TVA din Romania presteaza servicii electronice (servicii web) atat pentru ... (vezi toată discuția)
Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Export extracomunitar c_ia c_ia Buna ziua, As dori sa stiu ce conditii sau acte sunt necesare pt ca un srl sa exporte extracomunitar ( in acest caz vanzarea se face aici dar este o pers ... (vezi toată discuția)