avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export extracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export extracomunitar

Buna ziua,
As dori sa stiu ce conditii sau acte sunt necesare pt ca un srl sa exporte extracomunitar ( in acest caz vanzarea se face aici dar este o pers fizica din R. Moldova) .
1. Trebuie obtinuta vreo aprobare speciala, autorizatie de la ANAF sau doar se emite factura fara TVA ?
2. Factura se emite in lei ?
3. Se face vreo declaratie suplimentara sau se completeaza ceva la incheierea lunii cu astfel de vanzari ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: c_ia , utilizator 15:33, 24 Ianuarie 2014
1. Se face vama. Se obtine un nr EORI (vezi [ link extern ] )
2. In ce moneda vreti, oricum la vama se calculeaza in lei la cursul vamii)
3. nu.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare catre persoana fizica din rep. moldova ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am de efectuat o vanzare la o persoana fizica din Republica Moldova. Pot sa facturez in lei si sa imi plateasca tot in lei ? Factura o emit fara tva? El vine ... (vezi toată discuția)
Facturare non-ue Sebastian_G Sebastian_G Buna ziua, Pe scurt, am o firma, un SRL, neplatitoare de TVA avand ca obiect de activitate servicii de hosting (gazduire site-uri). Serviciul este unul de ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)