avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturare catre persoana fizica din Rep. Moldova
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturare catre persoana fizica din Rep. Moldova

Am de efectuat o vanzare la o persoana fizica din Republica Moldova. Pot sa facturez in lei si sa imi plateasca tot in lei ? Factura o emit fara tva? El vine direct in romania sa o ridice.
Multumesc mult

Cel mai recent răspuns: cris_ct , utilizator 11:11, 20 Septembrie 2010
1. Puteti sa facturati in Lei -- pare logic, deoarece livrarea va avea loc in Romania.
2. Trebuie sa facturati cu TVA, fiindca el vine sa ridice marfa. El poate insa, la granita, sa cere inapoi TVA-ul facturat.
In acest caz mai pot clasifica aceasta operatie drept export?
Nu pare sa fie export, pentru ca cetateanul din Republica Moldova va viziteaza, plateste, ia marfa si trece cu el granita.

Ca urmare, Dvs. nu exportati nimic ci faceti o livrare/vanzare interna la care clientul este, intamplator, un cetatean din Republica Moldova, care va avea dreptul de a cere TVA-ul inapoi cand trece granita.
si cum va efectua aceasta recuperare de tva? de la cine o va recupera daca eu ii facturez cu tva?
Multumesc
Cand trece granita, trebuie sa declara vamesului roman faptul, ca a cumparat in Romania cu TVA si doreste sa recupere TVA-ul. Trebuie sa aiba factura si marfa la el.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
ContSters77883, utilizator

Alte discuții în legătură

Transport : facturare turcia-romania andreea_nichiteanu andreea_nichiteanu Buna ziua, Suntem o casa de expeditii nou infiintata si ne confruntam cu urmatoarele situatii: 1. Marfa se incarca din [b]Romania[/b], serviciile de ... (vezi toată discuția)
Export piese auto in rusia si republica moldova tertius tertius Firma mea se ocupa cu comert online de piese auto.Doresc sa fac export de piese auto in Rusia si Rep Moldova la cativa clienti societati comerciale care se ... (vezi toată discuția)
Documente export confectii metalice / produse industriale in republica moldova Ares-3 Ares-3 Pun intrebarile pentru o firma care poate vinde confectii metalice / produse industriale (asa a zis, asa scriu :) ) in Republica Moldova: stie cineva ce ... (vezi toată discuția)