avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export piese auto in Rusia si republica Moldova
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export piese auto in Rusia si republica Moldova

Firma mea se ocupa cu comert online de piese auto.Doresc sa fac export de piese auto in Rusia si Rep Moldova la cativa clienti societati comerciale care se ocupa tot de comert online de piese auto.Intrebarea mea e: Ce documente am nevoie la export?Trebuie sa incasez TVa-ul(sa fac factura cu tva)? sau sa facturez marfa fara tva la fel ca o livrare intracomunitara si apoi sa -l deduc de la stat? Pentru operatiunile vamale ce documente am nevoie pentru a ceritica calitatea marfii? Omologare de Rar Romania sau omologare europeana E4-E13 e suficienta??
Astept cateva sfaturi...
Cel mai recent răspuns: eugen689 , utilizator 14:37, 7 Ianuarie 2011
veti factura fara tva, exporturile fiind scutite de taxa in romania, cf art. 143, alin 1 din codul fiscal.

scutirea de taxa o veti justifica cu urmatoarele documente
- factura
- declaratia vamala de export, certificata de biroul vamal de iesire din spatiul comunitar sau documentul de insotire la export (EAD) sau confirmarea electronica a parasirii teritoriului comunitar
- documentul de transport, comanda de cumparare, de vanzare sau contractul, documentele de asigurare
tertius eu vreau sami deschid in moldova un magazin de piese auto.....cred ca avem despre ce descuita !!! daca doresti scriemi pe email

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva Deliamustata Deliamustata Am urmatoarea speta: O livrare de bunuri unei firme din Cehia platitoare de TVA dar destinatarul final este o firma din Egipt ( firma din Cehia plateste marfa ... (vezi toată discuția)
Tva exista la export?? mihavasile mihavasile Buna ziua, Vreau sa export carne in tarile din afara spatiului UE.Vama si firma de shipping nu mi iau TVA spunand ca operatiunile de export sunt scutite de ... (vezi toată discuția)
Tva axaconstruct axaconstruct Buna , As dori sa stiu si eu , cine va plati tva-ul in urmatorul caz: Firma de transport marfa , casa de expeditie si beneficiarul sunt din ROMANIA SI ... (vezi toată discuția)