avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De doi ani încoace se fură continuu bunuri din casa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

De doi ani încoace se fură continuu bunuri din casa bunicii. Am făcut multe plângeri, dar pentru că nu avem dovezi nu am rezolvat nimic. Ce ne sfătuiți?

Buna ziua,

Se fura bunuri in continuu din casa bunicii mele de aproape 2 ani undeva la un sat in Mehedinti. Bunica nu mai locuieste acolo pentru ca are dementa avansata, 85 ani si locuieste cu mama intr-un oras.

Mama a facut peste 7 plangeri la politie, a facut plangere de 2 ori la Procuratura Generala, Justitie si Minister de Interne. Pur si simplu am ramas socate si nu mai gasim solutii. Am gasit lacatele deschise la beci si politistul a spus ca daca lacatul e ruginit se poate deschide singur, instantaneu!

Procesul e respins de instanta din cauza lipselor de dovezi. Se spune prin sat ca politistii din sat sunt prieteni foarte buni cu infractorul pe care chiar cativa vecinii l-au vazut furand bunuri din casa bunicii mele. Evident politistii de atatia ani nu gasesc "dovezi", mi se pare foarte ciudat si infractorul suspectat are mai mult curaj sa fure in continuare. Au facut perchezitii la casa infractorului dar saptamani dupa ce s-a sesizat furtul, timp in care infractorul probabil a vandut bunurile furate. Nu am incredere in politie si am ramas fara solutii cum sa procedam mai departe.

Sfat va rog de la cineva? Va multumesc anticipat!

Emilia, mama si bunica
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgeb2005 , utilizator 12:52, 12 Mai 2019
Bună seara! Numai organele de urmărire penală sunt competente să prindă făptuitorul şi să ia măsuri legale. Dar la obţinerea de probe puteţi contribui şi dumneavoastră. De exemplu, plantaţi nişte camere ascunse care să îl surprindă pe hoţ şi puneţi o persoană să stea de veghe să îl aştepte când vine ţi să îl prindă în flagrant.
Odată ce obţineţi probe certe şi directe, depuneţi plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mehedinţi şi depuneţi şi mijloacele de probă obţinute odată cu plângerea. Puşi în faţa evidenţei, poliţiştii nu o să mai aibă ce face decât să ia măsuri şi să îşi facă treaba, fiind supravegheaţi şi de procuror.
Nu mai faceţi cereri la Ministerul de Interne şi la Parchetul General la acest stadiu, sunt sortite eşecului.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc Alexandru! Ne-am gandit la camere de supraveghere, insa ne e teama ca le vor fura si pe acestea. Vecinul a pus si le-au furat.

Emilia
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, se pot monta camere conectate la un server extern, chiar daca le fură raman dovezile.
Dacă nu instalați un locatar, vindeți.
Salut George! Vom instala camere dar cum nu exista internet in sat nu va fi conectat la internet. Sper sa nu intre sa ia si dvr-ul.

georgeb2005 a scris:

Buna ziua, se pot monta camere conectate la un server extern, chiar daca le fură raman dovezile.

Alte discuții în legătură

Furt continuu de 2 ani emilia.liddell emilia.liddell Buna ziua, Se fura bunuri in continuu din casa bunicii mele de aproape 2 ani undeva la un sat in Mehedinti. Bunica nu mai locuieste acolo pentru ca are ... (vezi toată discuția)
Spargere de locuinta cu locatarul acasa utilizator_2015_05_04 utilizator_2015_05_04 Salut, Acum cateva luni mi-a fost sparta locuinta in jurul pranzului, in timp ce un membru al familiei dormea. Am apelat serviciul de urgenta, si au venit ... (vezi toată discuția)
încurajarea săvârșirii de infracțiuni de către polițist dietmarkrutsch dietmarkrutsch În noiembrie 2018, deci anul trecut, acum fiind martie 2019, am depus o plângere penală la un post de poliție pentru săvârșirea infracțiunii de violare ... (vezi toată discuția)