avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt PFA și am venituri mai mici decât salariul ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt PFA și am venituri mai mici decât salariul minim. Pot beneficia de asigurare medicală chiar dacă nu plătesc CASS?

Ca Pfa, avand venituri mai mici decat salariul minim pe economie, pot beneficia de asigurare medicala chiar daca nu platesc contributiile pentru sănătate?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alice-Oana , utilizator 23:31, 10 Mai 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Daca doriti sa fiti asigurata la sanatate, trebuie ca in declaratia unica sa bifati acolo la partea de sanatate la punctul care se refera ca doriti sa platiti in 2019 contributia cass pentru sase luni si sa fiti asigurata tot anul 2019. Daca faceti plata integrala a acestei sume pana pe 15 decembrie 2019 veti beneficia si de bonusul de 5%. Bifati si treaba asta in declaratie. Deci veti deveni asigurata la sanatate de la data depunerii declaratiei unice, nu de la data platii.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contribuțiilor oanaiordache86 oanaiordache86 Buna seara, Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa? (vezi toată discuția)
Cuantumul contributiilor minime de plata catre stat mihaela_minciuna@yahoo.com mihaela_minciuna@yahoo.com Buna ziua Care este cuantumul contributiilor minime datorate statutului (asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate) pentru a beneficia de asistenta ... (vezi toată discuția)
Contributii srl fara salariati hurairinastefania hurairinastefania Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si ... (vezi toată discuția)