avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta primita dupa 1.4luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta primita dupa 1.4luni

Buna ziua, daca in Dec 2017 am fost surprins de camere fara rovinieta, PVCC sa emis in data de 30.01.2018, dar acesta nu mi sa transmis oficial, ci a ajuns la nu stiu la ce data, in posesia celor de la administratia fiscala a primariei de pe raza localitatii unde domiciliez, si mi sa retransmis verbal,,fapt pentru care a trebuit sa fac o cerere catre acestia pentru a mi se comunica despre ce amenda este vorba, La data de 25.04.2019(data cererii),iar solicitarea este trimisa prin posta impreuna cu PVCC al CNAIR la data de 10.05.2019, in aceste conditii cf OG.15/2002 si modif cu Legea 16/2018 fapta sa prescris sau nu? Tinand cont ca PVCC a ajuns la mine dupa 1,4luni de la data intocmirii acestuia.
Mai trebuie sa fac cerere de anulare in instanta?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat,
Cosmin.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
cosmindaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:22, 11 Mai 2019
Fapta se prescrie daca nu este intocmit proces verbal in termen de 4 luni de la data savarsirii.
Multi nu inteleg asta si au impresia ca trebuie sa primeasca ei amenda in termenul de 4 luni, total gresit, daca ai mers in dec 2017 fara rovinieta si in ianuarie 2018 ti-au facut proces verbal, trebuie sa achiti amenda. Ai termen de contestatie in 15 zile de la data primirii procesului verbal,poti dovedii asta cu data de pe plic.


cosmindaniel a scris:

, in aceste conditii cf OG.15/2002 si modif cu Legea 16/2018 fapta sa prescris sau nu? Tinand cont ca PVCC a ajuns la mine dupa 1,4luni de la data intocmirii acestuia.
Mai trebuie sa fac cerere de anulare in instanta?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat,
Cosmin.

Nu se intelege exact cine v-a trimis copie dupa PV de contraventie ? Primaria ?
1,4 luni inseamna 1 luna si 12 zile sau un an si 4 luni ?
Probabil vi s-a comunicat de catre CNAIR si atunci, dar din anumite motive (adresa schimbata, probleme legate de posta) nu v-a ajuns acel plic.
In instanta nu puteti face cerere de anulare, ci, cel mult, cerere de repunere in termen, pentru a putea contesta PV de contraventie.
Amenda insa nu se prescrie.
Nu am adresa schimbata,din nu stiu ce motive plicul nu a ajuns la mine, ci la primarie, primaria la trimis la o adresa veche, cu toate ca pe plic este adresa corecta.
Si da,este 1 an si 4 luni de la emitere.
Iar in lege am vazut ca daca nu ajunge la destinatar in max 4 luni se prescrie.
Nu stiu exact nici cand a fost trimisa catre mine initial,daramite cand o fi incercat pimaria sa o retrimita....asta nu prea inteleg.
Ma intreb de ce nu mi sa spus anul trecut la fisc cand am platit impozitele, si doar intreb in fiecare an ca sa nu am probleme.....
De ce nu mi-a venit acasa de prima oara,doar este adresa corecta.
Nu am amenda in oroginal am doar o copie data de primarie....si cam fara sembatura pe pv. Eate ceva asa empiric spus semnatura....
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
cosmindaniel, utilizator
Prescrierea se face dacă de la data cind fapta a fost săvârșită, pina la data întocmirii PV și implicit a stabilirii sancțiunii, trec mai mult de 4 luni.

Trebuie sa va îndreptați în instanta, din ce relatati dvs. împotriva celor care au deturnat comunicarea, respectiv posta, primărie.

CNAIR, dacă a trimis corect copia PV de contravenție (in maxim 2 luni de la intocmire) nu a greșit cu nimic.

Consultați și angajați un avocat, dacă va doriți recuperarea banilor de la cei vinovați , dar plătiți amenda, din moment ce CNAIR a procedat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta dupa 4 luni ku990 ku990 In data de 29.09.2018 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Mi-a sosit prin posta in data de 30.01.2019 un plic cu amenda, in dreptul; \" semnatura ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinietă: eu nu mai locuiesc la adresa din buletin în urma vânzării, deci nu am primit pv. credeți că am vreo șansă la contestație? Yhvh4ever Yhvh4ever Va rog, un sfat. Asrazi 18.05.2018 am primit un mail de la circa financiară sector 3 cum ca figurez cu o amenda către CNAIR, conform unui proces verbal nr x ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta silepop silepop Bună ziua. Eu am locuit până în 2015 într-un apartament apoi mi-am cumpărat o casă, păstrând apartamentul în care actualmente locuiește un chiriaș. ... (vezi toată discuția)