avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cota CAS si CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cota CAS si CASS

In cazul unui PFA platitor de CAS si CASS, cu venituri nete lunare mai mari decat salariul minim,trebuie sa platesti CAS si CASS la veniturile nete sau poti plati la valoarea salariului minim pe economie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:15, 11 Mai 2019
Daca trebuie sa platiti pe pfa, se aplica procentele de 10% cass si 25% cas la valoarea plafonului celor 12 salarii miime brute pe economie cand completati in declaratia unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri ca persoana fizica (nu pfa) R()bert R()bert Buna ziua, Incerc sa fac o simulare si am nevoie de putin ajutor. O persoana fizica poate lucra printr-o platforma de genul freelancer si poate incasa ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale obligatorii eustinaionescu eustinaionescu Sunt salariata, avand functia de medic specialist in cadrul GARZI MEDICI, cu contract individual de munca nr. 0/42915 si conform Ar1 din act aditional ... (vezi toată discuția)