avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare functionar public fara acordul lui
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare functionar public fara acordul lui

buna ziua
Este posibil ca un functionar public sa fie mutat in acceasi institutie pe un post vacant fara acordul lui? care este temeiul legal?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 15 Mai 2019
Legea 188/1999
art. 91
(1) Mutarea în cadrul autorității sau instituției publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorității sau instituției publice poate fi definitivă ori temporară.

(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situații:
a) când se dispune de către conducătorul autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public pe o funcție publică vacantă echivalentă, de aceeași categorie, clasă și, după caz, de același grad profesional, sau pe o funcție publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condițiile specifice prevăzute în fișa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorității sau instituției publice, cu repartizarea postului corespunzător funcției deținute de funcționarul public. În oricare dintre situații este necesar acordul scris al funcționarului public;

b) la solicitarea justificată a funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, pe o funcție publică vacantă echivalentă, de aceeași categorie, clasă și, după caz, la același grad profesional, sau pe o funcție publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condițiile specifice prevăzute în fișa postului;c) în alte situații prevăzute de dispozițiile legale.
........
(4) Mutarea temporară pe o altă funcție publică se dispune motivat, în interesul autorității sau instituției publice, de către conducătorul autorității ori instituției publice, pe o funcție publică vacantă echivalentă, de aceeași categorie, clasă și, după caz, de același grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condițiile specifice prevăzute în fișa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcției deținute de funcționarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.

(5) În mod excepțional, mutarea temporară sau definitivă poate fi solicitată de funcționarul public în cazul în care starea sănătății, dovedită pe baza unui examen de specialitate, nu îi mai permite desfășurarea activității în acel compartiment. Mutarea temporară sau definitivă se face în condițiile prezentei legi, dacă funcționarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească atribuțiile care îi revin.
multumesc, dar nu inteleg, poate fi mutat temporar un functionar public fara acordul lui, chiar si pentru maxim 6 luni intr un an?
Da, poate fi mutat ... legea nu cere acordul in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționar public perioada determinata nachidil nachidil Un funcționar public angajat pe o perioadă determinata poate fi transferat în cadrul aceleiași instituții pe un post similar dar pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public braocan100 braocan100 Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa ma transfer la alt departament, in cadrul aceleiasi institutii. As vrea sa stiu cine trebuie sa-mi semneze ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui functionar public de conducere pe un post de executie evaluator33 evaluator33 in ce conditii un sef serviciu, functionar public, poate renunta la post si solicita trecere pe unul de executie. Va multumesc (vezi toată discuția)