avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis?

Buna ziua,

Pt. a nu influenta in vreun fel raspunsurile primite, nu o sa dau numele spitalului si nici judetul in care se afla.

Descriere problema:
Sambata, 27 aprilie 2019, tatal meu a inceput sa aiba frisoane si temperatura de peste 40 de grade. Am chemat salvarea si... dupa mai bine de o ora a ajuns la noi o salvare fara medic si fara asistent. Cand l-a vazut soferul pe tatal meu cum arata, a sunat si el la ambulanta si a cerut sa trimita o salvare cu medic, pt. ca pacientul era in stare foarte grava. Dupa mai multe insistente din partea lui, i-au promis ca ii trimit o salvare cu medic, dar sa-l duca el pana acolo unde se intalnesc. Dupa aprox. 1 km au facut transferul pe cealalta salvare si l-au dus la un spital dintr-un orasel aflat la o distanta de aprox. 15 km. Acolo l-au tinut aprox. 20 de ore, dupa care l-au transferat la spitalul judetean (la o distanta de aprox. 40 km). Dupa cateva consultatii facute acolo (duminica seara), au decis sa-l transfere la spitalul de boli infectioase. Cand l-au vazut medicii de la spitalul de boli infectioase cum arata, l-au trimis inapoi la spitalul judetean zicand ca el are nevoie de chirurg. Luni dimineata (a doua zi de paste), au decis sa il transfere din nou la spitalul de unde a ajuns la ei prima data (la o distanta de aprox. 40 km), fara sa le pese ca si-a pierdut cunostinta si ca avea tulburari de comportament (avea halucinatii din cauza durerii). Ei au zis ca si in spitalul din oraselul in care il trimit inapoi ii pot face tratamentul pe care ar urma sa-l primeasca la ei. Cand l-au vazut medicii de acolo cum arata, l-au trimis inapoi la spitalul judetean (acolo de unde l-au primit). Dupa alte cateva investigatii au decis ca... ar trebui trimis inapoi la spitalul de la care l-au primit (cel aflat intr-un orasel la o distanta de aprox. 40 km). Dupa interventiile unui cunoscut la directorul spitalului judetean, au decis sa-l opreasca acolo si sa vada ce trebuie facut. Asa au ajuns la concluzia ca are fierea perforata si ca trebuie operat. L-au operat si parea ca incepe sa se simta mai bine, dar, din cauza timpului pierdut si a drumurilor facute aiurea, infectia din fiere s-a imprastiat prin tot corpul si, dupa ce a stat conctat doar la aparate aprox. o saptamana, au decis ca mai trebuie operat inca o data pt. a a scoate din organism infectia ramasa. La cateva ore dupa operatie, a facut stop cardiac si au reusit sa-l resusciteze, dar, dupa aprox. doua zile. a decedat.

Intrebari:
Care ar fi pasii de urmat? Ce putem face in acest caz si cat timp avem la dispozitie pt. a lua masuri impotriva lor? Dupa ce ati citit totul, ati recomanda o plangere penala sau o plangere civila? Din experientele voastre personale, cam cat ar costa expertizele si cam ce daune am pute cere de la ei? Tot din experientele voastre personale, credeti ca as putea sa gasesc vreun avocat care sa ma reprezinte pt. un comision (de ex. 20%) din valoarea daunelor castigate (deca permite legea si daca se practica asa ceva)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:19, 7 Noiembrie 2019
Buna ziua!
Din ceea ce Descrieți dumneavoastră, fapta reprezintă infracțiunea de ucidere din culpa și atrage Ilicitul penal.
Se poate formula plângere penală sub acest aspect, in care sa se arate in detaliu ce s-a întâmplat și cine ce vinovatie are.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Costul pentru expertize e suportat de stat in procesul penal, iar la final se imputa inculpaților dacă li se stabilește vinovăția.
Dacă este vorba de o infracțiune sesizati poliția competentă.
Se vor face cercetări.
Ar fi bine sa aveti avocat macar pentru redactarea plângerii penale.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Gasiti aici informatii utile despre malpraxis medical: www.avocatnet.ro/articol_487...
Daca se ajunge la parchet, reclamantul poate solicita procurorului de caz sa dispuna efectuarea unei expertize medico-legale de catre IML.
Doresc sa depun personal o plangere penala intr-un posibil caz de malpraxis. Redactarea acestei plangeri o pot face eu sau trebuie sa apelez la un avovcat? Sau redactarea din partea unui avocat imi poate oferii un atuu?

Alte discuții în legătură

Caz malpraxis Florin buga Florin buga Bună ziua.... Unde trebuie sa ma adresez și ce acte am nevoie într-un dosar de malpraxis... Mulțumesc... (vezi toată discuția)
Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)
Rinoplastie nereusita, malpraxis Dyana909 Dyana909 Buna ziua, in urma cu 45 de zile am facut o rinoplastie. Doctorul m-a cusut prost, am o nara mai sus, una mai jos si cusatura de la baza nasului e stramba. ... (vezi toată discuția)