avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare Testament

Buna ziua!
Mama mea a facut testament in favoare fratelui meu,pentru apartament,in fapt o garsoniera.
Pe mine nu m-a trecut in testament.
Mentionez ca ambii parinti au decedat,iar garsoniera este singurul imobil care a ramas dupa ei.
Doresc ca sa anulez acel testament ca si eu sa am acces la masa succesorala.
Cum se procedeaza?
Cu stima Andrei.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Bancheru, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:50, 14 Mai 2019
puteti solicita, pe calea unei actiuni in instanta, reductiunea testamentului pentru incalcarea rezervei Dvs. succesorale
De anulat nu il puteti anula.
Cel mult il puteti reduce cu 1/4. Aste inseamna fie ca primiti o parte din imobil (daca e partajabil fizic), fie ca primiti o sulta de la fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect ... 21mai1964 21mai1964 Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect urmatoarea problema::doi soți fără copii au facut testament iar dupa decesul unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Contestare testament autentic PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua! Doresc si eu sa aflu care este procedura de contestare a unui testament autentic... Bunica mea, decedata in 2021 a lasat un testament unui nepot, ... (vezi toată discuția)