avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului calculata de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului calculata de doua ori

Ni s-a aprobat dosarul pentru indemnizatie pe 28 aprilie, dar pe 2 mai, la doar cateva zile, au intrat in vigoare niste modificari ale legii, care maresc cu aproximativ 30% indemnizatia. Am primit indemnizatia fara cei 30%, mentionati in legea actuala, calculati dupa vechea lege. Ce putem face in situatia asta? Putem cere recalculare? Ce optiuni avem? Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 15 Mai 2019
Decizia de acordare cand a fost emisa ?
Mi-au spus la telefon ca a fost emisa pe 26 aprilie
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Ciprian295, utilizator
Art. II din Legea 89/2019

Prevederile art. 9^1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta lege, se aplică și solicitărilor depuse anterior datei de intrare în vigoare a prezentei legi și pentru care decizia de admitere, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, nu a fost emisă până la această dată.

Asadar, daca a fost emisa , atunci nu beneficiati de prevederile legii.
Va multumesc pentru raspuns! Mai concret, respectivul enunt al legii spune ca se aplica noua lege si (SI) celor ce au depus deja dosarul Totusi nu zice nimic de dosarele deja emise. Doar ca beneficiaza si cei care au depus. Zic asta pentru ca mi se pare absurd sa faci o asemenea discriminare in functie de data depunerii. Asta a fost si obiectul modicarii, sa nu se mai faca discriminare intre indemnizatia de la primul copil fata de cel de-al doilea.
Cititi pana la sfarsit textul de lege si veti observa, per a contrario, ca daca decizia de admitere, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, a fost emisă, prevederile nu se aplică și solicitărilor depuse anterior datei de intrare în vigoare a prezentei legi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Madalinazdravcu Madalinazdravcu Eu sunt in CIC,cu al doilea copil, a doua indemnizație, pe care o primesc deja este mai mică decât prima. Trebuie sa depun alte acte la DGASPC? Sau voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu ingrijire copil alexaionela alexaionela Cine beneficiaza de modificarea ordonantei 111/2010 din legea 89/2019 si de cand se aplica? Eu am incetat un Cic in iunie 2018 si am nascut alt copil in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ceoaca Ceoaca Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. In aprilie 2019 m-am intors la servici din concediu de crestere copil. Pe 3 dec 2019 am intrat din nou in ... (vezi toată discuția)