avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere drept de continuare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere drept de continuare executare silita

Bună ziua,
Am luat un credit nevoi personale în iunie 2008 și nu am mai achitat ratele. În 2009 banca a cesionat creanță la o firma de recuperatori. În 26.05 2014 firma de recuperări creanțe a început executarea, iar executorul a făcut act de executare somație mobiliara după care poprire conturi la 06.05.2015 de atunci nu s.a mai inatâmplat nimic în dosar pana în data de 07.11.208 când mi.au trimis din nou înștiințare poprire cont. Am invocat prescrierea dreptului de a continua executarea silită și prescripția extinctiva, dar pana acum doar amanari de termene. Aceste date sunt din actele dosarului de executare pe care l.am cerut în copie executorului în 19.03.2018.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioanasergiu1985 , utilizator 12:04, 8 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu actele la avocat pentru a fi analizate ca sa vedeti daca aveti sanse pe prescriptia executarii sau nu...
Exista situatii simple si situatii mai complicate.
Aveti un termen de 15 zile pentru contestatie dar sa aiba si avocatul timp macar 2-3 zile daca vreti sa va faca ceva ca lumea.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am fost la 3 avocați și mi.au spus ca este tardiva contestația și nu au ce sa invoce. Cat despre poprirea care a fost făcută la 3 bănci, nu au fost reținute sume de bani, conturi fără rulaj cu sold 0, unul dintre acestea fiind închis chiar de banca în septembrie 2018 pentru a nu mai percepe comisioane.
Eu am făcut contestație la executare la înștiințarea de înființare poprire din 7.11.2018 și primita de mine la 12.11.2018, în data de 21.11.2018 și fata de acest act din urma am invocat prescripția extinctiva între poprirea din 26.05.2015 și acest act din 07.11.2018. Între acestea nu au fost nici alte adrese făcute de executor, nici alte acte de executare nimic. Doar solicitarea mea în 19.03.2018 de trimitere xerocopie a dosarului.
Daca avocatii au vazut actele inseamna ca nu mai aveti ce sa faceti.
Si gratis daca ati mers la cei 3 avocati este foarte probabil ca asa sa fie.
Mulțumesc pentru răspuns. Aștept termenul viitor sa vad ce se va întâmpla.

Alte discuții în legătură

Executare silită noul cod de procedura Ioanaeu1985 Ioanaeu1985 Bună ziua, Am luat un credit de la o banca in 2008, din 2011 nu a mai plătit ratele gasindu.mi loc de munca in alt județ. In 2012 banca a cesionat ... (vezi toată discuția)
Pot invoca prescrierea in cursul executarii silite? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si ... (vezi toată discuția)
Continua executarea sau se închide aici??? Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Complet: Civil 25 ( fost CCOM9) Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Respinge contestaţia la executare cu privire la executarea silită însăşi ... (vezi toată discuția)