avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pot invoca prescrierea in cursul executarii silite?
Discuție deschisă în Executare silită

pot invoca prescrierea in cursul executarii silite?

Buna ziua,
Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si cerut o copie de dosar de la executor. Atunci , pentru acea copie , executorul a incheiat un proces verbal de cheltuieli copie dosar. Abia acum in martie , mai exact 18.03.2020 a emis o noua poprire fara somatie la locul de munca. Inainte de asta ultimele acte in dosar fusesera emise in 20.02.2017. Pot invoca prescrierea in cursul executarii in acest caz sau aceasta a fost intrerupta pentru ca mi-a fost emis un proces verbal de cheltuieli copie dosar? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Chestiuta , utilizator 12:20, 30 Martie 2020
Trebuia sa faceti contestatie la executare imediat.
Acum este greu de spus dar daca aveti un motiv survenit acum puteti face contestatie la executare.
Nu prea vad motivul dar este treaba dvs.
Trebuie să plătiți un specialist să vă studieze dosarul execuțional cap-coadă. Nu se înțelege la ce termen de intervenție a prescripției faceți referire.

Și se pare că nu mai sunteți în termenul legal de 15 zile în care să depuneți contestație la executare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2020
Dapix, utilizator
Sunt perfect de acord cu dvs.
Este posibil sa nu se mai poata face nimic.
Oamenii nu inteleg ca în termen de 15 zile trebuie depusă contestația si ca trebuie mers în 2-3 zile la avocat de la momentul în care află că sunt executați silit.
Buna seara.
Stiu de termenul de 15 zile, dar eu nu am primit nimic acasa atunci. Cu toate astea eu am facut referire la prescrierea in cursul executarii silite, art 709 : Cursul prescriptiei se intrerupe alin. 4 : pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare". Intrebam daca emiterea unui proces verbal cheltuieli copie dosar reprezinta act de executare. In cazul in care nu reprezinta pot depune contestaie la executere deoarece poprirea primita acum in 18.03.2020 a fost emisa la mai mult de 3 ani de la utimul act de executare ( 20.02.2017). Sper ca acum sa se inteleaga ce am vrut sa intreb. Multumesc anticipat.
in septembrie cum ati aflat ?
daca dosarul e lasat in nelucrare 6 luini, puteati invoca perimarea executarii silite si eventual si prescriptia, Conteaza ce s-a intamplat din 2017 pana acum.
in septembrie, trebui sa fi contestat executarea, atunci cand ziceti ca ati aflat. Dvs ati cerut copie de la executor si mai departe ce ati facut ? A ramas asa..
mergeti degraba la un avocat cu dosarul.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am depus o contestatie la executare adresa poprire ... Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa poprire emisa la 18.03.2020. Mentionez ca executarea silita propriu zisa a fost dispusa de instanta in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Prescriere drept de continuare executare silita Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Bună ziua, Am luat un credit nevoi personale în iunie 2008 și nu am mai achitat ratele. În 2009 banca a cesionat creanță la o firma de recuperatori. În ... (vezi toată discuția)