Buna seara.In cazul unei hotarari definitive de condamnare cu executare, cat timp are condamnatul la dispozitie sa se predea pt a nu incalca legea chiar daca politia vine la domiciliu sa l aresteze si el nu e acasa.Exista legal o limita de ore in care acesta se poate preda?In ideea ca mai are ceva lucruri de pus la punct dupa ce afla de condamnare.Va multumesc.
Buna ziua!
Nu exista o astfel de limita legală. De îndată ce polițiștii au mandatul, pot ridica persoana condamnata de îndată, oriunde s-ar afla. Unii acționează cât de repede, alții așteaptă câteva ore pana merg după om.
Mandatul de executare se emite in ziua ramanerii definitive. Daca persoana condamnata se află în stare de libertate, odată cu emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii se emite şi un ordin prin care interzice condamnatului să părăsească ţara.
Pentru ducerea la îndeplinire a mandatului de executare acesta se trimite organului de poliţie de la domiciliul sau reşedinţa condamnatului.
Pe baza mandatului de executare, organul de poliţie procedează la arestarea condamnatului.
Va multumesc pt raspuns.Va mai rog mult sa mi spuneti daca politia nu il gaseste acasa si dupa cateva ore el se preda, timp in care isi rezolva ultimele treburi , politia poate considera ca se sustrage si sa i faca probleme, desi familia le va comunica ca e plecat sa cumpere cate ceva si se va preda singur?
Incarcerare
doru anghel
fiul meu are niste procese penale in faza terminala(delapidare si trafic de stupefiante)
trebuie sa se dea sentinta si oricum ai da-o nu cred ca poate fi ... (vezi toată discuția)