avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Confiscarea unui telefon mobil intr-o scoala, de catre ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Confiscarea unui telefon mobil intr-o scoala, de catre director - legal sau nu?

Confiscarea unui telefon mobil intr-o scoala, de catre directorul scolii, facandu-se uz de functie, folosit in intervalul pauzei si intr-un caz fortuit- cand elevul se simtea rau si avea nevoie sa vina un parinte sa-l ia de la scoala, asa cum ni s-a comunicat la sedintele scolii de catre diriginta, este legala sau nu? Vreau sa subliniez faptul ca din acest motiv noi, parintii nu am mai putul lua legatura cu copilul si tratamentul pe care il lua a fost intrerupt, cazul agravandu-se mai apoi. Si de asemenea trebuie sa stiti ca in ziua respectiva copilul avea teza la lb. romana si de aceea l-am trimis la scoala.
Multumesc
Nu este confiscare ci doar o retinere a telefonului.
Telefonul trebuie restituit parintelui.
Daca stiati situatia medicala a copilului trebuia sa faceti o reprogramare a tezei cu o cerere cu adeverinta medicala.

Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua, Atunci retinerea telefonului mobil de catre un profesor, director, intr-o scoala, atat timp cat telefonul este folosit doar in timpul pauzelor si in cazuri de urgenta, este legala? Nu este oare un abuz daca statutul elevului a fost aprobat de legea educatiei si nu se mentioneaza nicaieri, in nici un paragraf, alineat, ca un cadru didactic are dreptul sa retina un telefon al unui elev daca acesta il foloseste regulamnetar? Este oare legal, uman, ca elevul sa fie amenintat cu scaderea notei la purtare pentru acest lucru? ( Copilul este premiant )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati in liceu Ionut_2005 Ionut_2005 Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Utilizarea bunurilor apartinand parintilor Radamante Radamante 1. Un telefon mobil este cumparat de catre parinti din banii lor. 2. Parintii ii intrerzic copilulului lor sa aduca si sa folosesca acel telefon la ... (vezi toată discuția)