avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am plătit amenda penală, mai de plată cheltuielile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am plătit amenda penală, mai de plată cheltuielile de judecată. Când pot susține examenul pentru pentru permis?

Buna ziua!
As dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul auto dupa 6 luni de la plata amenzii penale sau de la plata amenzii si a cheltuielilor de judecata,deoarece momentan am platit doar amenda penala.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:39, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, va puteti prezenta la examen.
Art. 116 Oug.195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
..............................................................
Faceti un efort si platiti si cheltuielile judiciare catre stat, pentru ca trebuiau platite in 3 luni de la data ramanerii defiinitive a hotararii de condamnare.
Art. 578 cpp
Cheltuielile judiciare avansate de stat
(1) Dispoziţia din hotărârea penală sau din ordonanţa procurorului privind obligarea la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat se pune în executare prin trimiterea unui extras de pe acea parte din dispozitiv care priveşte aplicarea cheltuielilor judiciare organului care, potrivit legii, execută amenda penală.

(2) În situaţia în care persoana obligată la plata cheltuielilor judiciare către stat nu depune recipisa de plată integrală a acestora la instanţa de executare sau la unitatea de parchet, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii sau a ordonanţei procurorului, executarea cheltuielilor judiciare se face de organul arătat la alin. (1).




Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata cheltuieli judiciare catre stat Sorinel1 Sorinel1 In temeiul art. 275 alin .2 lit . b c.pr.pen., se stabilesc cheltuieli juridiciare catre stat , in suma de 80 de lei , in sarcina lu . . . Cui sau unde ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru conducerea sub influenta alcoolului! Adryana18 Adryana18 Buna ziua, O cunostinta a primit o comunicare hotarare penala, mai exact cea de mai jos: În baza art. 336 alin. 1 C.p. cu apl. art. 396 alin. 1,2 şi 10 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se achita? marius8989 marius8989 Buna ziua, Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)