avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu Medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu Medical

Sunt în concediu cu risc maternal din luna februarie. Luna trecută si luna aceasta, firma mi a acordat tichete de masa ,odata 30 de lei si luna asta 45 , si am observat o scadere la salar.. Intrebarea mea este daca este legal sa imi acorda tichete de masa atata timp cat eu sunt de atâta timp in concediu medical si nu am zile lucrătoare..?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 17 Mai 2019
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare

Art. 10. -
(1) În cazul tichetelor de masă, angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masă, după caz. În sensul prezentelor norme nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariații:
....
d) se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, sunt absenți de la locul de muncă ori se află în alte situații stabilite de angajator împreună cu organizațiile sindicale ori, după caz, cu reprezentanții salariaților.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Pt zilele in sărbători legale și weekend se acordă tichete de masa sau nu? Intreb pt ca angajatorul spune că nu se acordă tichete de masa ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa si concediul al3_sorina al3_sorina E legal ca pentru un concediu medical ce depaseste 4 zile sa iti taie toate tichetele de masa? (vezi toată discuția)